avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale subcontractare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

subcontractare

Daca un subcontractant are un procent de 9,8% si a prezentat numai formularul 12G din ghidul achizitiilor publice i se mai pot cere si celelalte documente de calificare pe care le-a prezentat contractantul principal ? Cum se incheie contractul in acest caz, numai cu contractantul principal sau si cu subcontractantul in acelasi timp? :-/
Ultima modificare: Vineri, 4 Iulie 2008
Carrmenn, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters59477 , utilizator 14:09, 13 Iulie 2008
Formularul 12 G se prezinata de catre ofertantul principal. Subcontractantul va prezenta aceleasi documente de calificare ca si ofertantul numai daca s-a cerut expres in documentatia de atribuire. Contractul se va incheia cu ofertantul principal, acesta avand obligatia de a incheia contracte cu subcontractantii in aceleasi conditii in care semneaza contractul cu achizitorul. Ofertantul are obilgatia de a prezenta la incheierrea contractului toate contractele incheiate cu subcontractantii. Lista subcontractantilor, cu datele de recunoastere a acestora, precum si contractele incheiate cu acestia se constituie anexe la contract.
Atribuirea contractului de achizitie publica sau incheiere ccord-cadru


1. Notificare rezultat

Autoritatea contractantă are obligaţia de a informa candidaţii/ofertanţii despre deciziile referitoare la:
• atribuirea contractului de achiziţie publică,
• încheierea acordurilor-cadru,
• admiterea într-un sistem de achiziţie dinamic
• daca este cazul, anularea procedurii de atribuire şi eventuala initiere ulterioară a unei noi proceduri
Semnare contract sau incheiere acord-cadru.

Procedura de atribuire a contractului se finalizeaza prin semnarea contractului de achizitie publica sau inchierea acordului-cadru.

Atentie! Clauzele continute in oferta privitoare la:
 propunerea tehnica si propunerea financiara;
 graficul de indeplinire a contractului;
 graficul de plati;
 garantia bancara de buna executie, daca este cazul
devin parte integranta a contractului in masura in care nu afecteaza clauzele obligatorii.

Atentie! In cazul in care, pe parcursul indeplinirii contractului, se constata faptul ca anumite elemente ale propunerii tehnice sunt inferioare cerintelor prevazute in caietul de sarcini, prevaleaza prevederile caietului de sarcini.

Nota: Daca parti din contractul de achizitie publica urmeaza sa se indeplineasca de unul sau mai multi subcontractanti, atunci autoritatea contractanta trebuie sa solicite la incheierea contractului prezentarea contractelor incheiate intre viitorul contractant si subcontractantii nominalizati in oferta.

Atentie! Contractele de subcontractare trebuie sa fie in concordanta cu oferta si se vor constitui in anexe la contractul de achizitie publica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proceduri de achiziție publică de lucrări ioannen ioannen În cadrul unei proceduri de achiziție publică de lucrări, la etapa de evaluare a propunerii tehnice mi s-au cerut niște clarificări. Am răspuns la toate ... (vezi toată discuția)
Declararea de subcontractori/prestatori Mar260253 Mar260253 Firmei MC ii este atribuit un contract finantat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 – Îmbunătăţirea infrastructurii ... (vezi toată discuția)
Oug 34/2006 - introducere subcontractanti pe parcursul derularii contractului alemisa alemisa Buna ziua, Va rog sa ma sprijinuti cu un punct de vedere pe urmatoarea speta: Prin licitatie deschisa s-a atribuit un contract de proiectare si executie ... (vezi toată discuția)