avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare numar postal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare numar postal

De curand a trebuit sa-mi schimb Cartea de Identitate, ca urmare a expirarii termenului de valabilitate a celei vechi. Toate actele necesare anexate la dosarul ce trebuia depus, au fost in regula, dar a aparut o problema care impiedica depunerea/primirea dosarului de documente pentru procesarea noii Carti de Identitate.
Problema este, ca adresa la care am cumparat imobilul in 1980, respectiv Str.[editat] Nr.8, [editat] a fost modificata de catre autoritati, nici macar nu stiu cand, cu Str.[editat] Nr.20, [editat], numarul 8 mentionat mai sus nemaiexistand. Contractul de vanzare - cumparare pe care il am din 1980, nu a fost modificat niciodata, si pana acum nu am mai avut probleme cu autoritatile, respectiv cu Politia care a eliberat C.I. pana acum, sau alte autoritati privind aceasta adresa, dar in prezent am probleme cu aceasta modificare a numarului , adica in loc de Str.[editat] Nr.8 , trebuie sa fie Str.[editat] Nr.20. , cu nou-infiintata Evidenta a Populatiei , care a preluat sarcinile Politiei privind eliberarea Cartilor de Identitate si care probabil, ca nu este informata de radierea si/sau modificarea unor adrese: numarul 8 din Str.[editat[ nu mai exista in prezent si probabil ca s-a facut pe undeva o modificare oficiala, de care noi majoritatea nu stim , dar de care Politia stie foarte bine. Cred ca doar Cartea de imobil a blocului este cea mai justificata sa faca aceasta dovada eliberand vreun document legalizat fiecarui proprietar ce locuieste la aceasta adresa.
Incepand de la data cumpararii imobilului mai sus-mentionat, am schimbat de 3 ori Cartile de Identitate, fara a exista nici un fel de impediment. Nici celelalte documente legale nu au avut de suferit din cauza acestui numar.
Intrebarea mea e: Ce e de facut in acest caz, pentru ca de Cartea de Identitate chiar am nevoie?
Unde ma pot adresa, pentru a rezolva aceasta situatie si de ce documente legale am nevoie pentru aceasta rectificare? :O
De ce Politia nu se mai ocupa in continuare de aceasta activitate, ea fiind cea mai in masura s-o faca si fiind cel mai bine informata despre situatiile legale? :sorry:
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: AngelaMusicaPopa , utilizator 21:05, 11 Mai 2011
Solicitati de la primarie un istoric de numar postal, in baza caruia pe cartea de identitate va fi trecut numarul nou.
Daca era asa de simplu, de ce nu a stiut nimeni sa-mi spuna asta? Cati nervi si griji mi-am facut!
Multumesc din suflet pentru sfat!
La Serviciul Urbanism din cadrul Primariei localitatii respective va puteti prezenta cu actul de proprietate al imobilului in original si va aplica o stampila cu noua adresa completa si nu veti mai avea probleme pe viitor. Se intampla frecvent astfel de cazuri, din pacate autoritatile nu informeaza cetatenii despre producerea acestor schimbari.
Multumesc! =D>Cred ca asa e mai corect! Numai sa nu faca nazuri ....ca stiti cum sunt functionarii nostri! :((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte gresite olimpia1960 olimpia1960 Buna seara! Am cumparat apartamentul in care locuiesc in 1992 de la [EDITAT] RA. Apartamentul se afla in Str. .... nr. 11, scara 2, et. 5. Am descoperit ... (vezi toată discuția)
Legitimare ceruta de administratorul de bloc - legal sau ilegal? DianaPetcu37 DianaPetcu37 Buna ziua, Noul administator al blocului m-a abordat pentru a mi cere date cu caracter personal, pentru a le nota, in eventualitatea in care se intampla ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de construire eliberata gresit lacramioara90 lacramioara90 buna ziua! M-ar interesa care este procedura in cazul in care o autorizatie de construire este eliberata \"gresit\", astfel: adresa pe care [b]s-a cerut[/b] ... (vezi toată discuția)