avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Persoana cu doua calificari, PFA pentru una dintre ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Persoana cu doua calificari, PFA pentru una dintre calificari, doreste PFA si pentru a doua calificare. Cum e mai bine? Inca un PFA sau e mai bine SRL?

Buna ziua!

Am infiintat in 2006 un PFA cu cod CAEN 4782 Comert cu amanuntul al textilelor, imbracamintei si incaltamintei efectuat prin standuri, chioscuri si piete. Nu a functionat nicio zi, dar exista. Acum as dori sa profit de O.U.G. nr. 37/2011 care da dreptul economistilor care n-au trecut pe la CECCAR sa tina contabilitatea firmelor mici si as vrea sa va rog sa-mi spuneti cum credeti ca ar fi mai bine:
- la PFA se poate cu mai multe coduri CAEN (ma refer la cel existent)? Parca nu...
- sa mai deschid un PFA? Nu stiu daca e voie si mi se pare si putin aiurea, sa ai 2 PFA-uri...
- sa desfiintez primul PFA si sa infiintez altul, sau
- ar fi mai bine un SRL?
Insa daca e SRL poti tine contabilitatea? In statutul SRL poti spune ca vei face orice (aproape :) ) nimeni nu-ti cere diploma de licenta, dar daca semnezi actele unei firme mici nu cred ca o poti face cu stampila unui SRL, ci cu a ta, de persoana fizica autorizata.
Imi cer scuze ca am scris asa de mult, am incercat sa pun toate intrebarile o data, ca sa nu lungesc topicul si sa va pun rabdarea la incercare.
Multumesc mult.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2011
ContSters196669, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mircea SCALAT , Contabil 23:19, 12 Mai 2011
Din pacate legea nu va da dreptul decat la un singur PFA, chiar se face o cercetare in acest sens la registrul comertului.
Multumesc, banuiam eu :(
Cand spuneti ''cercetare'' la ce va referiti? Ca se discuta posibilitatea sa fie permise si pentru PFA mai multe obiecte de activitate?
Cercetarea=verificarea de a vedea daca persoana care isi face PFA mai are inca unul!
:tomato: (asta sunt eu)
Pentru mine, care nu sunt obisnuita cu limbajul juridic, cercetare e diferit de verificare, de aceea nu am inteles exact la ce va referiti. Ceea nu inseamna desigur ca exprimarea dvs. nu este corecta :bow:
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2011
ContSters196669, utilizator
Havera, pe PFA poti sa-ti treci mai multe coduri CAEN. Un cod principal si mai multe secundare, trebuie doar sa faci dovada ca ai pregatirea necesara pentru fiecare cod CAEN.

Alte discuții în legătură

Fals in acte ContSters332571 ContSters332571 Buna ziua, Am infiintat in 2013 un SRL, am facut un Contract cu o d-na expert contabil, i-am facut procura, i-am facut o stampila, i-am predat ... (vezi toată discuția)
Actualizarea obiectului de activitate potrivit caen rev.2 leuca_luminita leuca_luminita Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca stiti cat costa acum o actualizare a obiectului de activitate potrivit CAEN rev.2. Am pe cineva care nu a fact acest ... (vezi toată discuția)
Firma inactiva MinolaRaisa120 MinolaRaisa120 Am o micro interprindere srl , neplatitoare tva si apar ca fiind firma inactiva .Ce insemna ? Contabila mea spune ca este o eroare pt ca eu sunt neplatitoare ... (vezi toată discuția)