avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... decizie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

decizie

Buna ziua.Am primit o decizie civila unde se precizeaza ca este irevocabila.
Nu scrie ca este si definitiva si nici executorie. Pot apela la un executor judecatoresc in aceste conditii? ce ar trebui sa fac? Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: iris9 , utilizator 20:49, 11 Mai 2011
in primul rand trebuie sa solicitati arhivei sa va aplice stampila definitiva si irevocabila pe acea sentinta. apoi faceti o cerere prin care solicitati investirea cu formula executorie a sentintei respective.abia dupa ce aveti hotararea investita va puteti adresa unui executor judecatoresc.
se investesc cu formula executorie hotărârile care au ca obiect plata unei sume de bani, predarea unui bun sau a folosinţei acestuia, desfiinţarea unei construcţii, plantaţii ori alte lucrări.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2011
Andreea Tudor, Avocat
Va multumesc mult, d-na Andreea Tudor pentru raspuns. Aceste cereri, pentru a se aplica stampila respectiva si investirea cu formula executorie se timbreaza?
Va doresc tot binele din lume.
da, cerere pt aplicarea stampilei definitiva si irevocabila se timbreaza cu 2 lei si timbru judiciar de 0,3 lei la care veti atasa si sentinta in original.
cererea de investire cu formula executorie se timbreaza cu taxa judiciara de timbru de 4 lei si timbru judiciar de 0,3 lei, la care veti atasa hotararea in original cu stampila definitiva si irevocabila.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recuperez cheltuieli de judecata ? carmenspata carmenspata Buna ziua Domnule avocat.am si eu o intrebare la dumneavoastra.Am cistigat un proces pentru pensie de intretinere,mi sa achitat pensia de intretinere,dar ... (vezi toată discuția)
Original titlu executoriu oti oti Cum pot obtine originalul unei hotarari judecatoresti avand in vedere ca imi este necesara in procedura executarii silite si nu am investi hotararea t cu ... (vezi toată discuția)
Hotarire nerecurata ioanandrei ioanandrei Va rog : Daca o HOTARIRE JUDECATOREASCA intr-un PROCES CIVIL , data in APEL si devenita DEFINITIVA , nu este RECURATA , ea , am inteles ca devine ... (vezi toată discuția)