avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prescriptia penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prescriptia penala

pentru fals in acte care este termenul de prescriptie a faptei penale daca s-a inceput urmarirea penala
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 04:11, 13 Mai 2011
Daca a fost inceputa urmarirea penala prescriptia raspunderii penale este intrerupta.Atata timp cat se fac cercetari si acte de uramrire penala nu poate curge prescriptia.
Exista prescriptia speciala a raspunderii penale, cf. art 124 Cod Penal, indiferent cate intreruperi s-au petrecut.

Art. 124. - Prescriptia inlatura raspunderea penala oricate intreruperi ar interveni, daca termenul de prescriptie prevazut in art. 122 este depasit cu inca jumatate.


Daca e vorba de o infractiune de fals cu maximul special al pedepsei inchisorii de 5 ani sau mai mic, prescriptia speciala va interveni dupa 7 ani si 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Jumatate din maxim ? ContSters40598 ContSters40598 Intreb in special pe cei care stiu procedura penala f bine si care ivor ntelege despre ce este vorba: exista acea prescriptie a raspunderii penale, jumatate ... (vezi toată discuția)
Termen prescriere fals AIAIOANA AIAIOANA Daca pt.fals s-a o condamnare de 2 luni cu suspendare in luna mai 2012,la fond,in acest moment abia s-au depus recursurile si de parchet si de inculpat,cand ... (vezi toată discuția)
Prescriere fals si uz de fals roxyalexandru roxyalexandru care este termenul de prescriere pentru fals si uz de fals? (vezi toată discuția)