avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... 7 ori un tel dus la garantie, cand il schimba
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

7 ori un tel dus la garantie, cand il schimba

buna
am achizitionat un telefon mobil in 2009, dupa aproape un an a inceput sa aibe probleme, l-am dus la garantie si asa s-a intamplat din 2010 si pana in prezent drumuri la magazinul de unde l-am luat o gramada,; acum l-am dus iar la garantie a 7-a oara si nu vor sa-l schimbe pe motiv ca nu mai este in vigoare legea respectiva. telefonul a costat 1200 lei, deci nu am luat un stift. mai are o luna si iese din garantie. Acum nici macar nu se mai deschide. Ce pot face?
Am depus o plangere si la protectia consumatorului, dar cei care asigura garantia le-au spus ca s-a rezolvat problema (au schimbat placa de baza)
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters158230 , utilizator 10:39, 13 Mai 2011
Cereti service-ului autorizat eliberarea unei negatii si mergeti cu aceasta si cu telefonul la magazin si solicitati in scris inlocuirea aparatului sau restituirea contravalorii lui.
Bazati-va sustinerile pe prevederile Legii nr. 449/ 2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora -in vigoare la data adresei.
multumesc mult juridic dana
Nu vi-l schimba nimeni. Era HG 394/1995 care prevedea faptul ca daca produsul se strica de 3 ori in prima jumatate a termenului de garantie porodusul poate fi schimbat sau consumatorul poate cere restituirea pretului.
Conform Legii 449/2003 il duceti in service ori d ecate ori se strica si au obligatia sa va prelungeasca termenul de garantie in functie de zilele in care produsul nu a functionat fiind in service.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand ar trebui sa primesc un produs nou in locul celui defect?? Kyandra Kyandra Buna seara, Am si eu o intrebare...poate unii dintre dvs. s-au mai confruntat cu aceasta situatie: am cumparat un telefon mobil \"de ultima generatie\"#-o, ... (vezi toată discuția)
Laptop stricat in garantie darkman562 darkman562 Buna ziua, am si eu o problema, am cumparat in decembrie un laptop in rate, luna trecuta mi-a facut probleme si l-am trimis la garantie, l-au facut, au ... (vezi toată discuția)
Garantie telefon mobil tdr- tdr- Buna ziua, am un telefon mobil(in garantie) care se tot strica are trei reparatii nu sunt sigur dar am inteles ca dupa 3 reparatii ai dreptul sa ceri banii ... (vezi toată discuția)