avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare-cumparare auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare-cumparare auto

Buna ziua!

Am un credit cu ipoteca, pe 20 de ani, la care nu mai pot plati rata. Am o intarziere de 75 de zile...si saptamana viitoare cei de la banca mi-au zis ca vor veni sa puna sechestru pe imobilul ipotecat.
Pe numele meu am mai detinut pana de curand un autoturism, pe care l-am vandut de curand unei rude, cu un contract de vanzare-cumparare, persoana respectiva nu este ruda de sange, nu avem acelasi nume. El nu are posibilitatea momentan sa treaca masina (inmatriculeze) pe numele lui si din cate stiu eu contractul de vanzare-cumparare este valabil 30 de zile fara radierea masinii. As dori sa stiu daca actul de vanzare-cumparare este suficient pentru ca banca sa nu ridice si acel autoturism pentru a acoperi ipoteca sau daca este nevoie urgenta de radierea autoturismului si inamtricularea pe numele viitorului proprietar?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: maggia87 , utilizator 15:30, 12 Mai 2011
ar fi mai bine sa o radieze cat mai curand.. ar fi bine sa va refinantati creditul si sa platiti mai putin la banca
deocamdata se pune sechestru p imobil pt ca e vb de ipoteca. daca doriti sa amanati procedura pana mai cresc preturile la imobile faceti o plata la banca. in prima faza vor cere sa platiti toate restantele din urma depinde peste cine dati. vital este ca banca sa incaseze ceva in contul creditului. mergeti direct la casier fara explicatii. daca nu reusiti continuam procedura
dupa sechestru urmeaza scoatere la licitatie si de mai multe ori pana se vinde. durata aprox 30 zile. daca dp vindere banii nu sunt suficienti pt acoperirea datoriei fata de banca at se trece la exc silita a altor bunuri.
teoretic auto este vandut inainte de inceperea procedurii de sechestru deci nu va poate anula decat in instanta actul de vanzare cumparare pe motiv de cauza ilicita dar nu trebuie sa stie nimeni ca sunteti rude mai ales ca numele nu va tradeaza
Persoana care este in situatia aceasta a luat creditul in anul 2007, cand lucra si avea un salariu de aproximativ 3.000 de lei....dar dupa modificari a fost obligat sa se pensioneze. Rata la banca este de aproximativ 1.500 de lei (este in franci), s-a facut o refinantare si acum nu mai poate, a incercat toate posibilitatile, a cerut si o scadere a ratei si marirea perioadei de creditare dar nu i s-a acceptat.
Pensia este de 1.600 de lei si mentionez ca are in intretinere familia sa: fiica minora si sotia.
Ipoteca o constituie un apartament cu 2 camere care valoreaza 30.000 - 35.000 euro...pretul actual al pietei, iar el mai are de achitat la banca 49.000 euro. Este de asteptat ca dupa ce banca pune sechestru si scoate la licitatie imobilul sa ii faca o oprire si pe pensie pentru completarea creditului. Aceasta oprire banuiesc ca ar fi tot o rata lunara pana la stingerea datoriilor.
Singurul bun pe care doreste sa-l protejeze ar fi autoturismul...
Si inca o intrebare as avea: fiica acestuia a mostenit de aproximativ doi ani o proprietate undeva la tara, in acelasi judet, insa momentan nu si-a legalizat actele dupa moartea bunicului. Ceea ce stie de la bunicul sau este ca acesta ar fi lasat-o pe ea unica mostenitoare dupa moartea lui dezmostenindu-l absolut pe tatal acesteia, persoana in cauza cu ipoteca. Este posibil ca banca sa mearga pana aici, sa preia bunuri ale rudelor sau se va rezuma doar la bunurile clientului si pensia acestuia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rate credit ipotecar biba_marius biba_marius buna ziua....sunt si eu intr-o situatie delicata deoarece nu mai am posibilitatea platii la un credit bancar.....am scos 30000euro pe 30ani cu rata 220euro pe ... (vezi toată discuția)
Cum pot evita executarea altor bunuri inafara de cel ipotecat? corinalovely corinalovely buna ziua....sunt si eu intr-o situatie delicata deoarece nu mai am posibilitatea platii la un credit bancar.....am scos 30000euro pe 30ani cu rata 220euro pe ... (vezi toată discuția)
Executare silită floryn35 floryn35 Bună ziua! Se poate cere in cadrul unei executari silite imobiliare inchirierea imobilului ipotecat al debitorului pentru ca din venitul obținut să fie ... (vezi toată discuția)