avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... exista posibilitatea modificarii unui program de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

exista posibilitatea modificarii unui program de vizitare obtinut pe cale de ord.pres tot cu o ord.pres de micsorare prog vizitare?

s-a stabilit un prog de vizitare pe cale de ord pres irevocabil si definitiv fara a se mentiona ca e valabil pana la judecarea dosar custodie definitiva - irevocabil ; se poate introdice si accepta o ord pres pt micsorare de prog vizitare? au aparut noi probe clare...multumesc
Cel mai recent răspuns: mihaela2007 , utilizator 14:52, 17 Mai 2011
eu consider ca programul de vizitare ar trebui sa se desfasoare nu dupa ceva fix stabilit de instanta , ci dupa modul in care se paote exprima afectiunea partilor fata de copil; eu as fi de acord dc sambata asta baietelul sa spuna: ''mami vreau sa-l vad pe tata '' sa se poata realiza aceasta...nu as spune baietelului : ''nu. nu se poate , nu are dreptul". in niciun caz!! dar nu sunt de acord sa vii cu politia si executorul sa iti arati barbatia fata de chiar copilul tau si sa-i ranjesti mamei copilului tau in fata.... acest comportament e tipic pt cei ce se simt frustati de faptul ca nu au capacitatea de a intelege ca nu se mai poate forma un cuplu intre el si fostul partener.

am sa va tin la curent in ce sens are succes sau nu actiunea mea... multumesc
Si eu m-as bucura sa-mi zica copilul meu "ami, cand vine tati sa ma ia?", sa astepte nerabdator la usa si sa plece zambind, iar la intoarcere sa-mi spuna "mami, mai vreau sa mai stau!". Din pacate, copilul meu pleaca plangand, fara ca tatal sa incerce macar sa schiteze un gest (si tot eu gresesc pentru ca insist,aproape oblig copilul sa plece), iar dupa1-2 ore copilul ma suna rugandu-ma sa merg sa-l iau, si-n acelasi timp, tatal de langa el nu stie decaat sa spuna: "vrea acasa, vin-o sa-l ei!".Mentionez ca puiul meu are doar 4 ani, iar tatal este cel care il 'ajuta" sa ma sune, de aici imi dau seama si cat de interesat este sa stea cu copilul. entionez ca la mine este vorba de "tata biologic",aparut dupa 3 ani de la nastere, care nu a avut nici o legatura cu acest copil pe care nu l-a dorit.
Acum insa...il iubeste!!!!
4 ANI ARE SI PUIUL MEU SI CAM aceeasi situatie... off....
Dupa bruscarea mea si a copilului, am facut un memoriu la Protectia Copilului.
Azi au venit acasa pentru evaluare.
Mi-au spus din start, auzind ca eu imi trimit copilul plangand si ca insist sa plece, sa nu o mai fac, pentru ca este o trauma pentru el.
Nu-i poti impune unui copil sa iubeasca pe cineva, daca nu o simte...
Urmeaza consilierea psihologica. Voi face orice ca sa-mi stiu copilul in siguranta si sa stiu ca-i este bine. Sunt o mama care din primele zile de viata ale copilului i-am aratat poze cu "tatal biologic", i-am spus ca are si niste bunici paterni (desi nici macar eu nu-i cunosteam, caci tatal a ascuns fata de acestia 2 ani ca are un copil), o puneam sa-i sune de zilele lor, de Paste, Craciun, etc,., dar nu-i mai pot impune s-o faca daca daca nu vrea!
Mentionez ca puiul meu nu a fost recunoscut de tata,, in certificat apare o liniuta, tatal refuzand sa o faca pana la 3 ani, cand m-a dat in judecata amintindu-si ca are un copil, undeva.....si ca ar putea sa-si exercite "drepturile" fata de acesta, caci de 'obligatii" se ocupa mama!
mihaela2007 a scris:

pardon , nu cunoasteti situatia, mai precis bataile administrate micutului, incercarea de a-l rapi ...etc...imi permit sa spun ca nu sunteti in cunostita de cauza si mai ales ca nu doresc sa lipsesc copilul de tatal sau natural , dar doresc sa-l feresc momentan de un''parinte'' ce nu intelege a fi civilizat, educat....multumesc pt intelegere.. problema mea e pur procedurala, nu sunt o frustata si nu doresc a pedepsi tatal, pt ca el a fost acela pe care l-am ubit si am dorit acest copil...dar in momentul de fata se poarta total inadecvat.. as fi asteptat o parere juridica pe problema mea si nu una personala . multumesc din nou. :)

Din punct de vedere strict procedural, atunci cand tatalui i-a fost admis programul de vizita pe calea ordonantei, ati adus martori care sa sustina cele afirmate de dv si ati solicitat ca programul de vizita sa se desfasoare numai in prezenta dv?

Alte discuții în legătură

Anulare/ modificare ordonanta presedintiala vizita minor pusa in executare Elena-Ionela Elena-Ionela Sunt in divort din luna nov 2014 si urm termen este in luna sept 2015. Intre timp sotul meu a obtinut prin ord pres drept de vizita a minorului (7 luni are in ... (vezi toată discuția)
Ce articol,cod,lege trebuie sa invoc in redactarea unei ordonante presedintiale pentru suspendarea program vizitare? ContSters175020 ContSters175020 vreau s aformulez o ordonanta presedintiala pentru suspendarea prog vizitare. ce articol,cod,lege trebuie sa invoc in drept? (vezi toată discuția)
Baietel incredintat mamei elles_1984 elles_1984 Buna seara, va scriu din dorinta de a ajuta o prietena divortata, careia i s-a incredintat baietelul (in varsta de 7 ani acum) spre crestere si educare. De ... (vezi toată discuția)