avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Demisie si somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Demisie si somaj

Daca mi-am depus cererea de demisie cu acordul partiolr , pot sa beneficiez de somaj sau trebuie sa ma dea societatea l-a care am lucrat in somaj ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:59, 13 Mai 2011
Daca ati depus cerere de incetare a contractului individual de munca cu acordul partilor,(legea nu prevede demisie cu acordul partilor),nu beneficiati de somaj,potrivit Codului Muncii.
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2011
andymaurul, utilizator
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie sa va inceteze CIM din motive neimputabile dvs. adica cu unul din urmatoarele articole din Codul muncii: art. 31 alin. (4.1), art. 56 lit. b), e), f), h) şi j), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4).
2. Incetarea CIM cu acordul partilor (art.55b din Cosul muncii) sau prin demisie (art.79 din Codul muncii) va este imputabila dvs., deci nu veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demitere etves_tiberiu etves_tiberiu Buna ziua! Am rugamintea sa ma ajutati intr-o privinta. Daca imi dau demisia de la locul de munca beneficiez de somaj sau trebuie sa fiu demis pentru asta, ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? socata socata sunt angajata pe perioada determinata pana in mai 2011.as beneficia de somaj daca persoana in locul careia sunt s-ar intoarce la munca? dar ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? ContSters170122 ContSters170122 buna ziua am rugamintea sa imi spuneti daca pot beneficia de ajutor de somaj in cazul in care contractul de munca intre mine si fosta firma unde am lucrat s-a ... (vezi toată discuția)