avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... returnare produs f. scump achizitionat (din ignoranta)
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

returnare produs f. scump achizitionat (din ignoranta)

Buna ziua. In urma cu mai multe zile (mai mult de 10), mama mea a achizitionat de la un reprezentant al unei firme (posibil gen M-L-M) un produs(echipament) medical despre care credea (pe baza "promisiunilor" din prezentare) ca i-ar imbunatati sanatatea. Vanzarea/Cumpararea s-a facut in locuinta parintilor. Evident ca nu putem vorbi despre "punerea in functiune" deoarece starea ei nu s-a imbunatatit nici in minutele de prezentare si nici in zilele ulterioare (dimpotriva, suspectam o inrautatire). Nu ar fi fost o problema mare daca nu ar fi vorba de un pret de aproximativ 1.000 euro, platiti in Lei care i-a costat pe parinti (admit, dintr-o crasa ignoranta...naivitate, etc). Va rog sa-mi spuneti daca si in ce conditii as putea returna produsul si recupera banii (macar o parte). Se aplica oare acestei situatii Ordonanta nr. 130/2000 art 4.1.(a)---sub incidenta art. 3.1.(f)---(b), (c), (d), (e) si implicit 7.2? Daca nu, de ce? Daca da, cum? Si ce pasi trebuie urmati?

Este prima data cand apelez la consiliere judiciara, deci va rog sa-mi iertati unele posibile "nepriceperi". Respect si multumiri.
Ultima modificare: Vineri, 13 Mai 2011
baimareanul, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters158230 , utilizator 11:24, 17 Mai 2011
Nu aveti cum sa va intelegeti amiabil cu ei.
Formulati reclamatie la OPC-ul local. In caz ca nu pot ei desfasura controlul au obligatia sa o trimita in 5 zile la institutia competenta, in acest caz fiind opc-ul din judetul unde operatorul are sediul social.
oricum nu asta trebuie sa va intereseze pe dvs. deocamdata ci formularea reclamatiei bine fundamentata si anexarea tuturor documentelor in copie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comerciantul refuza returnarea banilor sau schimbarea produsului ! gabi03 gabi03 Am dat o comanda pentru cumpararea unui stick de memorie de pe un site on-line ([b]mediadot[/b]). In foarte scurt timp, un operator m-a contactat si mi-a spus ... (vezi toată discuția)
Returnare. Alexandruuu Alexandruuu Buna ziua. Am o intrebare. Acum cateva zile mi-a fost cumparat cadou un telefon samsung B5722 dual sim dintr-un magazin Vodafone din Piata ... (vezi toată discuția)
Contract la distanta Mihaela Enache Mihaela Enache Am facut greseala sa cumpar un produs de pe un site de electrocasnice. Am primit un produs cu vicii serioase. E vorba de un aparat de masaj de tipul relax and ... (vezi toată discuția)