avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozit autoutilitara N3
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozit autoutilitara N3

in iunie 2003 am inmatriculat o autoutilitara n3 iveco pe suspensii si o semiremorca cu doua axe, iar cei de la taxe si impozite le-a incadrat ca si ansamblu. in martie 2009 am casat semiremorca. deoarece nu avem imp. platit, nu am putut obtine certificatul fiscal necesar radierii. acum am o datorie de 13000 ron si sunt inscrisa cu un "ansablu cap tractor +semirem".
in zadar le-am aratat adeverinta de casare, adev. RAR, le-am invocat pct 115 din HG44/2004,care specifica faptul ca se impoziteaza separat orice vehicul cu tractiune mecanica ,care are carte de identitate , cei de la taxe nu vor sa le impoziteze separat. mentionez faptul ca in alte judete alti transportatori platesc imp. separat 385+55 ron.
in HG44/2004 ca ansamblu intra vehicule articulate(autotractor+semiremorca) si autotrenuri rutiere(autotr. +remorca). eu detin autoutil.n3 +semir.,prin definitie nu ar trebui sa fie incadrate separat, ele nefiind ansamblu?
ce ma sfatuiti sa fac in aceste conditii, pentru a le schimba incadrarea si implicit a radia semiremorca din circulatie?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: PAULA STOICA , utilizator 12:19, 9 Iunie 2011
O actiune in instanta ar putea sa-i convinga dar pt asta va trebui sa va angajati un avocat care sa va reprezinte interesele.
am luat legatura cu un avocat , care m-a sfatuit sa astept sa-mi puna titlu executoriu pe cont,etc. si apoi sa fac recurs..., altfel nu pot deschide actiune in instanta. m-a sfatuit corect?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Combinatie autovehicule PAULA STOICA PAULA STOICA puteti sa-mi spuneti, conform HG44/2004, o autoutilitara n3 +semi-remorca, poate fi incadrata de cei de la taxe si impozite locale, la categ. ansamblu ? \" ... (vezi toată discuția)