avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1176 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... caz de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

caz de succesiune

Dintr-o casatorie anterioara am un copil. Sotul are si el un copil dintr-o alta casatorie. Impreuna nu avem copii dar avem alte bunuri comune. Cum putem face separarea (impartirea) legala a bunurilor comune pentru a elimina problemele ce s-ar ivi la succesiunea oricaruia din noi? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: hane , utilizator 14:28, 23 Mai 2011
oricare din soti primeste la moartea celuilalt 5/8 din bunurile comune iar copilul celui ce a murit primeste 3/8..evident ca sotul care moare ultimul lasa la copilul lui o parte mai mare decat ala care a murit primul..o solutie ar fi sa impartiti inca de pe acum, bunurile.. sa faceti separatie de patrimoniu la notariat..
Ultima modificare: Vineri, 13 Mai 2011
Petre Enache, Avocat
nu se poate face nicio separare atata vreme cat sunt bunuri comune. atat copilul dvs cat si cel al sotului vor mosteni in cote egale daca ati deceda dvs si sotul deodata. insa in cazul decesului unuia dintre dvs celalalt sot va avea 1/4 din bunurile sotului decedat restul ramanand copilului decedatului.
avocatPetre a scris:

.. sa faceti separatie de patrimoniu la notariat..

La notariatul din ...SUA poate. :O La noi nu exista inca varianta asta.
In timpul casatoriei bunurile comune pot fi impartite numai in instanta si pentru motive bine intemeiate.
O varianta ar putea fi ...divortul.
Ultima modificare: Vineri, 13 Mai 2011
romascanu, moderator
La succesiunea oricaruia dintre dvs. va intra cota de 1/2 din bunurile comune, din aceasta cota urmand sa revina un sfert sotului supravietuitor si trei sfertului copilului persoanei decedate. Dupa ce nu veti mai fi atat dvs., cat si sotul (suna sinistru, dar probabil asta era esenta intrebarii dvs.), cei 2 copii vor detine in cote egale bunurile care v-au apartinut.
Ce presupone divortul pe cale administrativa si cum se face partajul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

succesiune dupa decesul ambilor părinti ? cine ... nktnik nktnik Cine vine la succesiune dupa decesul ambilor părinti ? Cine vine la dezbaterea succesoriala in cazul in care dupa decesul ambilor parinti eu fiind copilul ... (vezi toată discuția)
Drept civil - mostenire Kiralyna Kiralyna Va rog sa imi dati un sfat privind drepturile de succesiune in cazul in care sotul detine o casa mostenita de la parintii sai, sotia are un copil dintr-o alta ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral romanik romanik Nu stiu daca asa se numeste, cand unul din parinti moare si trebuie facuta impartirea intre sotie si copii.Sotul mi-a murit si vrem sa stim cum se impart ... (vezi toată discuția)