avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie copil

Buna ziua, sunt divortata din anul 2009, si am custodia definitiva si irevocabila in ceea ce priveste minorul in varsta de 6 ani. Tin sa mentionez ca din 2009 si pana in prezent fostul sot a vizitat copilul doar de 3 ori , cate 5 minute, iar pensia alimentara a trimis-o copilului doar la insistentele mele si ale politiei deoarece a fost depusa plangere de abandon de familie.
M-a amenintat ca daca il mai caut telefonic si il mai deranjez cerandu-i pensia alimentara , va veni si imi va lua copilul deoarece el considera ca , cerandu-i sa plateasca acea pensie, eu nu sunt capabila sa cresc copilul. El tarind actualmente in concubinaj cu o alta femeie care are 2 copii dintr-o casatorie anterioara.
As dori sa stiu daca hotararea de incredintare definitiva si irevocabila cu privire la custodia copilului poate fi atacata sau se poate reveni asupra ei.

Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: liviaspirea , utilizator 09:54, 16 Mai 2011
Din cele aratate de Dv., fostul sot nu a abandonat familia ci a "abandonat obligatiile ce ii revin fata de minor si incalcarea unei hotarari judecatoresti", Amenitarile lui sunt nefondate "..ca va ia copilul etc""..
Da se poate solicita o revocare a hotararii dar pentru motive foarte clare si intemeiate(abandonarea de catre parintele care are custodia sau consum de narcotice, alcoolism, maltratarea si terorizarea minorului..etc). Pentru ce ati relatat Dv. nu se pune in discutie revocarea hotararii pe motivul ca ii amintiti ca are o obligatie fata de copilul lui.:((
Va multumesc frumos.

In ce priveste plata pensiei alimentare 1 luna da si 1 luna nu... Cum trebuie procedat si unde trebuie sa ma adresez pentru lunile restante?
Hotararile privind incredintarea minorilor nu au autoritate de lucru judecat, astfel ca tatal minorului poate solicita oricand reincredintarea acestuia, fiind insa necesar sa probeze ca imprejurarile avute de instanta la luarea acestei masuri s-au schimbat.
In ceea ce priveste pensia de intretinere pe care acesta o plateste o luna da si una nu, singura varianta este executarea silita a hotararii prin care a fost stabilita aceasta, sens in care va trebui sa va adresati unui executor judecatoresc.
Multumesc frumo pentru raspuns.

Mai am o curiozitate.
Actualmente am pe rol un recurs cu privire la cuantumul pensiei alimentare. Imediat dupa stabilirea cuantumului pensiei alimentare, fostul sot a deschis un nou proces pentru diminuarea acesteie motivand doar verbal ca nu mai are loc de munca. Tin sa mentionez ca el lucra stagional 7 luni pe an in strainatate. la 3 luni de la deschiderea procesului , adica in ianuarie 2010, apare la dosar cu o adeverinta de somaj de 1 luna care provine din strainatate. Procesul a fost deschis in nov. 2009. In baza unei executari silite am reusit sa primesc pensia alimntara pe 15 luni an terioare, aceasta realizandu-se in aprilie 2010, urmand ca pana in septembrie 2010 el sa plateasca suma care rezulta din hotararea initiala . In luna noiembrie , la Buftea i s-a redus cuantumul pensiei la 1/4 din salariul minim pe economie al Romaniei argumentand doar verbal ca el nu mai detine loc de munca. Facand recurs, am reusit prin instantei sa trimitem o solicitare forteleor de munca din starinatate da ne trimita referinte cu situatia lui din noiembrie 2009 si pana in prezent. Eu stiu sigur unde a lucrat si pe ce perioada , dar nu pot avea certitudinea ca acesta a lucrat cu carte de munca.
Intrebarea mea este este: ce se va intampla cu pensia platita deja minorului pe perioada 2009-sept 2010 in cazul in care acesta nu a lucrat cu contract de munca,

Va multumesc frumos
Cu stim si respect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare pensie alimentara gettyme gettyme Buna ziua, in februarie 2008 prin hotarare judecatoreasca s-a pronuntat divortul si mi s-a incredintat custodia baietelului acum in varsta de 7 ani. Nu am mai ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor neagoemarianina neagoemarianina ma numesc Nina si mentionez ca in 2005 am divortat in urma divortului minorul mi-a fost incredintat spre crestere. relatia cu fostul sot a continuat iar in ... (vezi toată discuția)
Custodia comuna iuliaiulia1972 iuliaiulia1972 buna ziua. am divortat in 2009, divort incheiat in iunie 2009, din vina fostului sot. acesta nu are program de vizita, eu l-am lasat sa ia copilul de cate ori ... (vezi toată discuția)