Buna ziua. Am nelamuriri in privinta urmatoarei situatii: sunt angajata la un liceu, cu contract individual de munca pe durata nedeterminata, cu carte de munca. In acelasi timp mi s-a oferit oportunitatea de a ma angaja la o societate comerciala, tot cu contract individual de munca, pe durata determinata. As dori sa imi pastrez vechiul loc de munca, dar sa ma angajez si la societatea comerciala. Cum trebuie sa procedez? Exista varianta angajarii prin conventie civila? Cartea de munca e bine sa ramana la liceu?
ai posibilitatea sa te angajezi la a doua societate ,tot cu contract de munca dar cu program de 2 ore,trei ore etc.acesta este un contract de munca cu rimp partial.castigi si bani si puncte la vechime.in concluzie poti sa ai doua contracte de munca.av Carmen muraru
timp partial de munca,sub 7 ore.este logic din moment ce se numeste contract de munca cu timp partial.
Conform legislatiei actuale un salariat poate avea 2 CIM cu norma intreaga ( fiecare incheiat pentru 8 ore zilnic).
Este bine sa fiti atent la program sa nu se suprapuna, puteti avea probleme, ca exemplu sa se considere ca absentati de la unul dintre cele doua posturi detinute.
Cam greu de acceptat, dar nu imposibil ceea ce zici , adelaida_07.
Daca nu se suprapune programul de lucru, atunci ar insemna ca lucreaza 16 ore/zi, ceea ce contrazice prevederile art.131 alin.1 C.mun. ;)
Cam greu de acceptat, dar nu imposibil ceea ce zici , adelaida_07.
Daca nu se suprapune programul de lucru, atunci ar insemna ca lucreaza 16 ore/zi, ceea ce contrazice prevederile art.131 alin.1 C.mun. ;)
Nu mai exista nici o prevedere in codul muncii care sa limiteze numarul de ore lucrate de o persoana in baza a mai multe contracte de munca.
Fara a mai spune ca acest repaus este un drept al salariatilor nu o obligativitate.
Avand in vedere dispozitiile art.3 din Directiva 2003/88/CEE, Statele membre ale Uniunii Europene trebuie sa adopte urmatoarele masuri:
- ca orice salariat sa beneficieze de o perioada minima de repaus de 11 ore consecutive în decursul unei perioade de 24 de ore
- ca orice salariat sa beneficieze, în decursul unei perioade de sapte zile, de o perioada minima de repaus neîntrerupt de 24 de ore, la care se adauga cele 11 ore de repaus zilnic.