Eu impreuna cu cei 2 copii ai mei ma aflam azi la un magazin care are mai multe trepte la intrare . Copilul cel mic se juca cu alt copil in fata magazinului , printre care mai aruncau cu pietricele mici pe strada, de sus de pe acele trepte, eu aflandu-ma in acest timp in interiorul magazinului. La un moment dat vine copilul tinandu-se cu mana de obraz si plangand ca din gura de sarpe ca a lovit-o cineva afara peste fata. Eu impreuna cu alte persoane care erau in magazin am fugit sa vedem despre ce este vorba. O blonda dintr-un jeep era ofticata ca cica copilul ar fi aruncat cu piatra in masina ei si facea circ din masina, neavand bunul simt sa se dea jos sa discutam de la egal la egal. I-am spus ca nu are orice ar fi facut acel copil mic nu are nici un drept sa dea in el. Ea tot zicea ca nu a lovit copilul ca era la volan si ca sa ma gandesc si eu cum ar fi putut ea sa ajunga la copil. Atunci celalalt copil care era cu al meu pe scarile magazinului a zis ca de fapt fata ei care statea in dreapta s-a dat jos din masina, mi-a strans copilul de gat si i-a tras o palma de i s-a inrosit obrazul si apoi i s-au facut mici buburuze ca si cum ar fi fost urzicata. I-am spus ca nu are nici un drept sa dea in copil si ca trebuia sa vina sa-mi spuna mie ce s-a intamplat , dar ea tot striga ca daca ii spargea geamul eu ce faceam. I-am raspuns ca il plateam si ca discutam frumos nu ne luam la bataie , ea adult cu un copil sub 7 ani. I-am luat numarul de la masina si i-am spus ca o dau in judecata. Cu acestea am intrat din nou in magazin, dupa care ea , DOAR ATUNCI, s-a dat jos din masina si a venit dupa mine in magazin urland ca sunt o nesimtita si ca ma da ea pe mine in judecata ca i-am zgariat masina, ma rog copilul meu i-a zgariat masina. I-am spus sa mearga sa-si educe fiica si apoi sa vina sa se lege de alti copii. A iesit din magazin tot facandu-ma in fel si chip.
Intrebarea mea de mama care in viata ei nu i-a tras nici macar o palma peste fata copilului este urmatoarea :
CE POT SA FAC IN ACEASTA SITUATIE ???
Va dati seama ca ma doare acest fapt si nu as lasa sa treaca totul asa . Astfel de oameni trebuie pusi la punct, parerea mea.
Si eu cred ca este vorba despre o reactie lipsita de bun simt si disproportionata a persoanei care v-a lovuit fetita.
Cred ca si "AlinLawSchool" ca indiferent de cat frustrata ati fi , nu merita timpul pierdut si cheltuiala pentru o pedeapsa cu amenda , din care acea persoana in mod aproape sigur nu va invata nimic.
Stiu ca daca fac plangere penala se poate prelungi foarte mult un proces in instanta , sunt constienta de acest lucru , dar nu mi se pare corect sa las acea femeie, mai bine spus pe fiica ei nepedepsita. Nu pot accepta faptul ca in ziua de azi oricine poate veni sa-ti faca orice si sa spui : " Asta e ! Oricum in RO totul e posibil si te poti judeca multi ani .... "
Cine stie ce o mai fi facut acea fata si cate persoane o mai fi agresat si daca toti stam cu mainile in san si nu luam nici o masura atunci nu mai are rost sa ne miram de nimic. Trebuie sa existe o solutie si in aceste cazuri .
Mai astept sugestii sau poate aveti cunostinta de un caz asemanator si ma puteti indruma cum sa procedez.
Si eu sunt de parere ca pierdeti timpul degeaba si ca nu veti face decat sa mai ingrosati numarul dosarelor din justitie, veti vedea ca intr-un asemenea caz cheltuielile, nervii, timpul pierdut, chiar si in cazul in care veti castiga ceva?! nu vor justifica toata aceasta tevatura. Daca va veti hotara totusi sa o dati in judecata, la sfarsitul sfarsitului imi veti da dreptate.
Plangerea la care va referiti se intituleaza Plangere Prealabila si se depune la sectia de politie sau parchet ; va duceti impreuna cu un avocat spre exemplu si cu copilasul si anuntati lucratorul de politie doriti ca minorul sa se constituie parta vatamata prin Dvoastra(vorbim despre o reprezentare legala fiind minor sub 14 ani si sub ocrotirea Dvs momentan) in cadrul infractiunii Lovirea si alte violente respectiv art 180 alin 1 Cod Penal, danc in plangere detalii asupra autoturismului cu pricina, numar culoare semnalmentele femeii cu pricina; urmeaza ca dansa sa fie identificata si sa fie chemata pentru declaratii; va trebui sa mentionati martorii prezenti(respectiv copii cei mici care participau la joaca , dar acestia din urma vor fi audiati in prezenta parintelui sau tutorelui, nefiind peste varsta de 14 ani).
Ca sa conchid, daca dorinta Dvs. este sa-i dati o mica "lectie" acestei doamne astfel incat sa fie chemata sa dea declaratii si poate sa se mai gandeasca pe viitor inainte sa loveasca un alt copil nevinovat, ati putea opta pentru aceasta optiune, insa daca Dvs urmariti o despagubire sau alte foloase materiale de la dansa, sansele sunt destul de mici. Stima, R.A
La despagubire nici nu m-am gandit macar ... e vorba doar de faptul ca aceea femeie pe viitor sa nu mai aiba curajul sa mai ridice nici macar un deget asupra vreunui copil ... eu asta vroiam sa atrag atentia, nicidecum despre bani ...