avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proces evacuare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proces evacuare

Vin cu o intrebare legata de contractele de inchiriere.
Pe scurt acum multi ani, vreo 25 mai exact s-a incheiat un contract de inchiriere intre frati. In sensul ca un apartament proprietatea unuia din ei a fost inchiriat celuilat intr-un mod dezavantajos pentru proprietar: pe durata nelimitata si fara obligatia de a plati chirie.
Au trecut anii si gestul fratesc si lipsit de interes al fratelui proprietar a fost considerat drept de proprietate nescrisa. In sensul ca a refuzat sa mai paraseasca proprietatea. Acum 8 ani chiriasul s-a casatorit si ulterior a decedat (aproximativ acum 3 ani). Sotia refuza sa paraseasca proprietatea pe motiv ca cei doi au facut imbunatatiri.
Cazul este acum subiectul unui proces de evacuare chirias. S-a incercat rezilierea contractului dar a fost respins pe motiv ca paratul este decedat. Nu am cunostiinte juridice si as dori cateva sfaturi referitor la pasii ce ar trebui sau ar fi trebuit sa fie urmati.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: artemis10isa , utilizator 07:11, 22 Mai 2011
In actiunea in reziliere a contractului trebuiea sa introduceti mostenitorii, pentru ca ei mostenesc si drepturile si obligatiile. Contractul de inchiriere pe ce perioada de timp a fost..?? Privind evacuarea nu isi are nici un motiv de respingere a actiunii.. Solicitati sa prezinte pe anii care au locuit cata chirie a platit defunctul impreuna cu cumnata, si renovarile modernizarile se cam amortizeaza cu chiria pe care nu au platit-o.. Acum depinde cum va vedea problema Dv. instanta..Succes..B-)
Proprietarul a depus o actiune privind evacuarea chiriasului, adica sotia defunctului, iar contractul a fost unul de comodat, neplatindu-se chirie, corect? "Sotia" are doar un drept de creanta daca nu s-a facut mentiunea in contract despre inbunatatiri.
avand in vedere ca acel contract s-a incheiat cu o persoana care in prezent e decedata contractul a incetat de drept. nu e nevoie de o actiune in justitie pt a intra in casa.
Multumesc pentru sfaturi. M-au ajutat sa inteleg si sa sper ca se va face dreptate. Pentru urmatorul termen paratul a solicitat expertiza pentru evaluarea imbunatatirilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare prin ordonanta presedintiala ?! egoime egoime Am un spatiu comercial, care este inchiriat cu un contract cu durata clara de 1 an, fara nici un fel de clauza de prelungire, dar chiriasul nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Majorare chirie c.carla c.carla am un contract de inchiriere intre mine pers fizica si o societate comerciala in contract nu se scrie nimic despre posibilitatea de modificare a chiriei pot ... (vezi toată discuția)
Evacuare chirias crinakovacs crinakovacs Ce pot sa fac pentru a evacua chiriasul dintr-un imobil?Contractul de inchiriere a fost incheiat intre 2 persoane fizice, proprietarul case fiind o persoana ... (vezi toată discuția)