avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa de timbru si timbru judiciar in caz de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa de timbru si timbru judiciar in caz de recurs

Buna ziua!
As dori sa stiu si eu cat trebuie sa platesc taxa de timbru pentru un recurs si ce valoare trebuie sa aiba timbrul judiciar.
In fond , cauza s-a judecat la judecatorie si s-a platit taxa in valoare de 5 mil. vechi (dosarul a avut ca obiect partajul succesoral).Hotararea s-a dat fara drept de apel.
Eu intentionez sa fac recurs ,intrucat varianta de lotizare aleasa de judecatorie nu a tinut seama de niciun criteriu legal (posesie timp de 19 ani-ca urmare a intelegerii partilor,ocupatia partilor, acordul nostru al paratilor cu privire la varianta ce corespunde realitatii, declaratiile martorilor despre care nici nu s-a facut mentiune in hotarare, etc) si nu stiu cat am de plata.
Problema este ca nu stiu ce sanse am , in conditiile in care nora reclamantului si aparatorul acestuia este un fost magistrat de la tribunalul unde urmeaza sa se judece recursul. Dar sper sa iasa bine!
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:08, 15 Mai 2011
Legea nr.146/1997, art. 11 (1) : Cererile pentru exercitarea apelului sau recursului împotriva hotărârilor judecătoreşti se taxează cu 50% din :
- taxa datorată pentru cererea sau acţiunea neevaluabilă în bani, soluţionată de prima instanţă;
- taxa datorată la suma contestată, în cazul cererilor şi acţiunilor evaluabile în bani.

In speta, daca la prima instanta s-a platit o taxa de 500 lei , in recurs se va plati 250 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs- taxa timbru judiciar bryan bryan Ma puteti ajuta cu valoarea? taxei de timbru judiciar ,pentru Recurs impotriva unei sentintei prin care s-a respins angajarea raspunderii patrimoniale a ... (vezi toată discuția)
Pentru recurs intr-un dosar de fond judiciar se platesc taxe etc.? cristina/BZ cristina/BZ un cunoscut se intreaba daca la depunerea recursului sau pana la termen nu trebuie sa plateasca taxa la trezorerie si timbru judiciar.daca da si nu o face ce ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru in recurs Ticu Carmen Ticu Carmen va rog sa-mi raspundeti la o intrebare. taxa de timbru pentru o cerere de recurs este de aceeasi valoare cu cu taxa de timbru din apel? (vezi toată discuția)