avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare imobil ipotecat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare imobil ipotecat

Buna ziua! Am un credit la o banca si a ajuns plata politei de asigurare pentru imobilul ipotecat la scadenta pentru anul acesta. Am mers la aceeasi firma de asigurare la care am platit si anul trecut polita si am platit asigurarea ( cesionata in favoarea bancii). Ce-i drept am obtinut un pret bun (la jumatate fata de cel pe care l-as fi platit prin brokerul bancii). Banca nu accepta polita pentru ca nu am platit-o prin ea, cu toate ca este la firma de asigurare aleasa de banca. Spuneti-mi va rog daca as putea merge la una din institutiile statului, poate rezolv ceva, mi se pare aberant sa platesc asigurare la imobil de doua ori, asigurare ce acopera aceleasi riscuri. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:05, 15 Mai 2011
Faceti sesizare la Protectia Consumatorului.
Solicitati in scris, motivarea refuzului bancii!Nu a voie sa refuze o polita cesionata, indiferent de asiguratorul autoriztat care a emis-o , daca se acopera cel putin tate riscurile pretinse de banca privind asigurarea gajului.
In caz contrar, pot fi acuzati de concurenta neloiala, comercializare conditionata, etc.
Precis angajatul bancii nu cunoaste implicatiile gestului sau.
Avand contractul de credit in derulare, nu vi-l pot rezilia pentru acest motiv, pentru ca puteti sa solicitati daune-prejudicii financiare.
Multumesc frumos pentru raspuns!
Problema este ca bancile au incheiate contracte de colaborare cu un nr de asiguratori si in schimb trebuie sa le dea clienti pt asigurari. Mai nou bancile si-au facut firmele lor de asigurare si impun conditii cand vrei sa iei credit. In cazul de fata nu inteleg insa reticenta bancii din moment ce ati incheiat polita cu aceeasi firma de asigurare agreata de altfel de banca si din care ati castigat si dv o polita un pic mai ieftina. Eu va sfatuiesc sa mergeti la directorul sucursalei respective sa discutati cu el si sa-i spuneti ca va veti adresa atat OPC cat si instantelor pt ca dv nu ati incalcat contractul semnat cu ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credite si asigurari alinaa80 alinaa80 Am un credit la volksbank si am garantat cu apartamentul, apartament pe care l-am asigurat la o societate de asigurari impusa de ei. As dori sa stiu daca pot ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie pad -cesionat in favoarea bancii larisarazvan larisarazvan Buna ziua Detin un imobil ipotecat pentru care inchei anual o polita de asigurare facultativa pe care am cesionat-o bancii. Chiar in cuprinsul contractului ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintei in cazul creditului imobiliar cu ipoteca llp_llp llp_llp Am achizitionat un apartament prin credit imobiliar cu ipoteca si anual sunt obligata sa inchei o polita de asigurare cesionata in favoarea bancii ce cuprinde ... (vezi toată discuția)