avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Solicitare audit pentru asociatie locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Solicitare audit pentru asociatie locatari

Salutare,

Cum pot solicita un audit pentru asociatia de locatari unde locuiesc. Am impresia ca administratorul blocului face tot felul de "ingineri" .
Unde trebuie sa ma duc? Cui trebuie sa ma adresez si ce sa fac?

Astept raspunsurile voastre!

Va multumesc!

Ultima modificare: Duminică, 15 Mai 2011
chyp, utilizator
In temeiul art 10 din L nr 230/2007 si art 12 A c)d) din HG nr 1588/2007
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei de proprietari si au acces, la cerere,la orice document al acesteia

d)sa primeasca explicatii cu privire la calculul cotei contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari si,eventual sa o conteste la presedintele asociatiei de proprietari in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata
Presedintele asociatiei de proprietari este obligat sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile
Multumesc,
Unde pot gasi legea completa?
Probabil ca furnizorii aplica penalitati dupa data de 25.
Este o discrepanta intre ce zice Legea 230/2007 si ceea ce se intampla de fapt. In general furnizorii aplica penalitati dupa 15 zile de la emiterea facturii, iar asociatia poate percepe penalitati de abia dupa 30 zile de la data de plata.
Cred ca ceea ce spuneti dvs. este o modalitate neortodoxa de a-i obliga pe proprietari sa achite intretinerea inainte de 25 ale lunii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
chyp a scris:

Dar culmea este ca adunarea generala este mana in mana cu administratorul , eu am 10 m apa, iar ei toti au cate 2m familie cu 3-4 persoane.

Daca nu platesti in 3-4 zile de cand o afiseaza , chiar daca termenul este pana pe 25 , ne trece rastantieri.

Ce spuneti dumneavoastra este de la Radio Erevan. Un administrator poate si trebuie sa se inteleaga bine cu proprietarii, dar a fi "mana in mana" cu toti este un nonsens. Adica s-au unit toti la hotie ca sa va fure numai pe dumneavoastra!?
Dar cum va trece restantier dupa 3-4 zile? Unde va trece restantier? Face alte liste de plata dupa 3-4 zile si le afiseaza si tot asa o tine administratorul cu afisatul listelor de 10 ori pe luna numai pentru a afisa restantieri?
Pentru consum de apa mai mare decat ceilalti vecini nu poate fi decat o singura explicatie: nu ati dus la timp indexul apometrelor, drept pentru care v-a calculat consumul la pausal, adica cu pierderi cu tot.

Alte discuții în legătură

Pierderile de apa de la apometru pana la intrare in bloc. Pepe69 Pepe69 Sunt locatar intr-un bloc de locuinte cu 4 scari,cea de-a patra scara de fapt e o anexa ,care are apometru separat.De curand s-a spart o teava de apa rece care ... (vezi toată discuția)
Pierdere apa la asociatia de locatari arakys arakys Locuiesc la bloc si am montate apometre dar pe langa consumul inregistrat, platesc in plus si alte cantitati de apa. Este normal si legal ca asociatia sa ma ... (vezi toată discuția)
Asociatie de propietari,ignora legea 230/2007 SAUNDU SAUNDU Buna dimineata,doresc o lamurire si un sfat pentru un demers al locatarilor in relatia cu asociatia de propietari.Concret: -In aprilie 2015 asociatia a ... (vezi toată discuția)