avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... greseala in hotararea judecatoreasca definitiva si ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

greseala in hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila

Am hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila din 17.05.2000 prin care mi-a fost incredintat copilul minor .
In sectiunea "Hotareste " din hotarare, s-a strecurat o greseala (nu am sesizat).
La anul de nastere al copilului in loc sa scrie anul 2000 a fost scris anul 200. Doresc sa indrept aceasta greseala, insa nu stiu care este procedura. Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti ce pot face.
Cel mai recent răspuns: Florenta-Beatrice Dan , Avocat 10:46, 11 Iulie 2008
Potrivit art.281 alin.2 teza a II-a C.proc.civ., părţile vor fi citate numai dacă instanţa socoteşte că este necesar să dea anumite lămuriri.
Regula o constituie , deci, necitarea părţilor.
Claudiu, explica-mi si mie ce nelamuriri ar putea avea judele in cazul de fata: ar putea sa nu inteleaga faptul ca acel copil nu e nascut in anul 200? Sau ar putea sa doreasca unele clarificari referitoare la faptul daca acel an, 200, este inainte sau dupa Cristos?
Avand in vedere ca exista un certificat de nastere in dosar, ce lamurire ar fi necesara in dosarul de fata?
In plus, daca instanta citeaza omul, atunci femeia se poate prezenta, conform citatiei...

Daca instanta are nevoie de lamuriri si pentru asta citeaza partile, doamna nu s-ar putea prezenta pe motiv ca a cerut judecarea in lipsa? Adica judele citeaza cand nu poate hotari in lipsa unor lamuriri, daca ea nu vine sa le dea... ce judeca? :O
Adica, e un scenariu de genul: instanta citeaza partile transmitand astfel mesajul "vino, am nevoie de lamuriri" iar partea nu se prezinta pentru ca "imi pare rau, lamureste-te singur, am depus cerere de judecare in lipsa..."
:slap:
Achiesez la raspunsul d-lui .consilier Elis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs impotriva incheierii de indreptare eroare materiala. procedura Irina S. Irina S. Cum se judeca recursul impotriva Incheierii prin care s-a indreptat eroarea materiala strecurata in decizia instantei de apel (instanta care a rejudecat ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma sa ajut instanta......intrebare: cum? anniela anniela Buna ziua, Pe scurt,proces de partaj ajuns in faza finala - hotararea succinta publicata pe internet - portalul instantelor - din care reiese o greseala de ... (vezi toată discuția)
Greseala inscriere in titlu de proprietate - respectiv hotarare definitiva si irevocabila! pimionela pimionela Cum se poate rezolva o problema rezultata in urma inscrierii gresite a tarlalei pe titlul de proprietate dupa care s-a facut partaj la judecatorie, greseala ... (vezi toată discuția)