avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refuzul de a rãspunde la o scrisoare recomandatã.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refuzul de a rãspunde la o scrisoare recomandatã.

Cui trebuie să mă adresez în cazul în care presedintele și comitetul executiv refuză să-mi răspundă la o scrisoare recomandată cu confirmare de primire, trimisă acum două luni?Scrisoarea a fost citită de către comitetul executiv și mi s-a transmis verbal că nu doresc să-mi dea explicații la nelamuririle mele.
Am facut o adresă și către primăria de sector,iar aceștia mi-au răspuns pana acum că nu au ce face pentru că președintele și comitetul executiv refuză și aici sa discute cu inspectorii.
elga50 a scris:

Nu au niciun instrument de a aplica sanctiuni, deci nu au niciun rol, poate numai sa ia banii asociatiilor din cotizatii
asociatiile respective nu, insa pot face lpresiuni la primarie pentru sanctionarea comitetului executiv si presedintelui conform art 56 din legea 230/2007:
Art. 56. - (1) Constituie contraventii urmatoarele fapte:
a) neluarea de catre proprietari, de catre asociatia de proprietari sau de catre comitetul executiv al asociatiei de proprietari a tuturor masurilor necesare pentru repararea si mentinerea in stare de siguranta a cladirii si a instalatiilor comune aferente (ascensor, hidrofor, instalatii de alimentare cu apa, de canalizare, de incalzire centrala, de preparare si distribuire a apei calde, instalatii electrice si de gaze, centrale termice, crematorii, instalatii de colectare a deseurilor, instalatii de antena colectiva, telefonie etc.) pe toata durata existentei acestora;
b) neindeplinirea atributiilor de catre presedinte, membrii comitetului executiv, cenzori, administrator de imobil;
c) neexecutarea de catre proprietar a lucrarilor de intretinere, reparatii sau de inlocuire a elementelor de constructii si instalatii aflate in proprietatea sa individuala, daca aceasta este de natura sa aduca prejudicii celorlalti proprietari;
d) schimbarea de catre proprietar a destinatiei locuintei fara autorizatiile si aprobarile legale;
e) modificarea aspectului proprietatii comune, precum si a elementelor constructive ale cladirii fara aprobarile si autorizatiile legale;
f) neaplicarea sau nerespectarea prevederilor prezentei legi de catre functionarii publici si personalul angajat al autoritatilor publice locale si centrale, inclusiv personalul regiilor ori al societatilor furnizoare de servicii publice de utilitati, daca fapta nu a fost comisa in astfel de imprejurari incat sa constituie infractiune.
(2) Contraventiile prevazute la alin. (1) se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
a) faptele prevazute la lit. a), b) si c) se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei la 3.000 lei;
b) fapta prevazuta la lit. d), cu amenda de la 200 lei la 1.000 lei;
c) faptele prevazute la lit. e) si f), cu amenda de la 2.500 lei la 5.000 lei.
(3) Sanctiunile pentru contraventiile prevazute la alin. (1) lit. a)-e) se aplica persoanelor fizice constatate vinovate, iar cea prevazuta la alin. (1) lit. f) functionarilor publici sau personalului angajat al autoritatilor publice, inclusiv personalului regiilor ori societatilor furnizoare de servicii de utilitati publice.
(4) Constatarea contraventiilor prevazute de prezenta lege, facuta la sesizarea oricarei persoane interesate, precum si aplicarea sanctiunilor corespunzatoare se fac de catre persoanele imputernicite de Inspectoratul de Stat in Constructii si de Ministerul Internelor si Reformei Administrative, de primari sau de imputernicitii acestora."
Ultima modificare: Vineri, 20 Mai 2011
ContSters62736, utilizator
Am exagerat un pic atunci cand am spus ca se poate adresa si Federatiei Ruse. Daca o asociatie de proprietari este inscrisa, afiliata, membra a unei uniuni, federatii, confederatii de profil, sigur ca activeaza in acest cadru.
De obicei din conducerea acestor uniuni sau federatii fac parte si presedintii asociatiilor de proprietari afiliate. Acolo se mai discuta si petitiile, sesizarile venite de la proprietarii din asociatii si se cauta solutii pentru a fi rezolvate sau lamurite.
Dar atunci cand cineva, mai sus, a postat aici pe forum ca o solutie universal valabila, adresarea catre "Federatia nustiucare", nu avea nici un sens atat timp cat nimeni nu a precizat daca acea asociatie de proprietari este si membra a acelei federatii.
De aceea am exagerat...
Dar daca asociatia dumneavoastra este si membra a unor asemenea organisme, nu evitati si contactati-le pentru ca este oricum o speranta si poate o cale mai scurta de a lamuri problemele. Macar o mica indrumare sau o mediere a unei neintelegeri ce ar dura luni de zile in instanta si cu cheltuiele inutile.

Ultima modificare: Vineri, 20 Mai 2011
Adriantot, moderator
Chiar daca asociatia de proprietari este membra a unei structuri de reprezentare a asociatiilor,chiar daca achita lunar cotizatia,organismele respective solicita pentru reprezentare in instanta sume mai mult decat aberante si practic nejustificate in raport de prestatie
Am avut situatie concreta in Constanta ,in care am solicitat sprijinul reprezentantilor organizatiilor nationale,care au garantat solutie favorabila si care in final au conditionat financiar participarea si reprezentarea dar,au pierdut fara drept de apel intr-un litigiu minor cu furnizor de servicii
De cate ori am apelat la U.L.A.P. s-a rezolvat problema , i-am avut invitati si la sedinta . Dupa cum se pare aceste Uniuni Locative ale Asociatilor de Proprietari sunt afiiate la Federatia Asociatiilor de Proprietari ( F.A.P.R. )
din capitala deci au un statut legal .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionare asociatie de proprietari ContSters134265 ContSters134265 La data de 01.12.2013, proprietarii a trei blocuri noi situate pe aceeasi strada au constituit o asociatie in conditiile Legii nr. 230/2007, iar cu ... (vezi toată discuția)
Cotizatia uap stelu2015 stelu2015 Ce reprezinta cotizatia UAP ? Aceasta cotizatie este ca sinonima cu cotizatia de sindicat? Este o cotizatie fixa / persoana proprietar? Ce presteaza UAP ca ... (vezi toată discuția)
Rau platnic la cotele de intretinere liliana-gina liliana-gina Buna ziua. Am si eu cateva intrebari. Suntem o asociatie de proprietari care nu suntem inscrisi la UAP. Putem chema in instanta fara sa fim reprezentati de ... (vezi toată discuția)