avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua,am si io o nelamurire si dak poate cineva sa ma ajute,asadar,in urma cu 2 ani a murit bunicul meu si dupa asta cei doi copii ai sai nu au facut succesiunea din cauza ca nu s-au inteles,mai ales ca bunica este decedata cu ani buni innaintea bunicului si nici dupa moartea ei nu au facut succesiunea.eu intreb asa cat timp unu din cei 2 mostenitori nu vrea sa faca succesiunea nici partaj,nici nimic...,celalalt ce poate face?singur poate face ceva?
se poate prezenta in fata notarului pt a deschide succesiunile ambilor bunici, si va arata ca mai exista un mostenitor, mai departe notarul il va instiinta pe celalalt de solic de deschid a succes si ca are un term de 6 luni sa accepte mostenirea.
dc nu se conformeaza at va fi declar unic mostenit doar cel ce a deschis succes., fratele acestuia fiind strain de mostenire.
dc nu se inteleg asupra bun partajabile, at poate fi deschisa o act in judec pt partaj succesoral,urmand ca instanta sa se pronunte asupra partajarii bunurilor
Cel interesat se poate adresa notarului sau instantei pentru deschiderea succesiunii.
si partajarea bunurilor . Daca in 6 luni de la decesul bunicilor unul din mostenitori nu a acceptat succesiunea in mod expres sau tacit , este considerat strain de succesiune.Angajati un avocat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de amanare a succesiunii ? monahelenus monahelenus Un succesibil poate amana dezbaterea succesiunii? Mai mult poate \"invoi \" pe un alt succesibil si face o declaratie in fata notarului ca invoitul nu este ... (vezi toată discuția)
Probleme cu mostenirea; oare mi-am pierdut drepturile? silentk6 silentk6 Buna ziua, am 21 de ani, sunt din Cta si am cateva intrebari cu privire la o mostenire. Mentionez ca nu am avut deloc bani de consultanta juridica, deci cu ... (vezi toată discuția)
Mostenire - neacceptare mihai09 mihai09 notarul public poate elibera certificatul de mostenitor in baza testamentului fara ca un rezervatar sa se fi prezentat sau trebuie sa deschid mostenirea in ... (vezi toată discuția)