avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Daune morale in contencios administrativ
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Daune morale in contencios administrativ

Conform L 544/2001 privind accesul al informatii publice instanta acorda petentului cistig de cauza obligind institutia sa transmita informatiile solicitate ,dar nu acorda daune moirale pt ca nu au fost dovedite.Cum putem dovedi instantei ca am fost umiliti ,injositi,ignorati de o institutie?Dupa ce criterii si cu ce documente sau argumente se dovedesc?
Trebuie sa inebunim ,sa stam la pshiatrie pt a dovedi ca am suferit acelw daune morale?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:25, 9 Iulie 2008
vedeti si dvs. daca ati fost abuzati si prin abuz s-au adus atingeri demnitatii dvs., daca s-ar incepe cercetarea penala, impotriva vinovatilor, atunci puteti cere cu brio daune morale, fie prin plangerea penala fie prin actiune in pretentii-civil.

av. vasilescu
daca ati fost abuzat si ati facut dovada cu acte sau martori instanta va acorda daune morale.
Acordarea daunelor morale este condiţionată de dovedirea unui prejudiciu moral cauzat prin actul administrativ al autorităţii publice. Trebuie arătat în ce anume constă pretinsul prejudiciu moral suferit ca urmare a faptei savarsite de catre institutia respectiva.
Potrivit art.1169 C.civ., cel ce face o propunere inaintea judecatii trebuie sa o dovedeasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mi sa raspuns la petitia formulata in termenul legal de 30 ... Roman85 Roman85 Nu mi sa raspuns la petitia formulata in termenul legal de 30 zile in baza a carui articol pot cere in instanta daune morale pentru ... (vezi toată discuția)
Repararea prejudiciilor morale cerute de o persoana juridica multescu99 multescu99 Va rog sa-mi spuneti daca o persoana juridica poate sa ceara repararea prejudiciilor morale de la o institutie publica, care i-a lezat imaginea?Care este ... (vezi toată discuția)
Daune morale produs alimentar expirat de 1 an ContSters440401 ContSters440401 Am cumparat un produs alimentar de la un supermarket cunoscut. Acesta era expirat de 1 an de zile. Evident, nu mai incape loc de discutii despre acest produs. ... (vezi toată discuția)