avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune

Buna ziua,

in 1990 tatal meu a cumparat impreuna cu fratele sau, in indiviziune, un teren, pe care in anii urmatori au construit o casa duplex cu destinatie de casa de vacante.
In urma cu 4 ani, fratele a decedat. Mostenitori sunt sotia si 3 copii, din care 2 nu se afla in tara.
Avand in vedere, ca terenul este in continuare in indiviziune, ca nu s-a facut nici cadastru si nici intabulare, care ar fi pasii care trebuie urmati pentru ca ei sa poata vinde partea lor?
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2011
sophie11, utilizator
Cel mai recent răspuns: sophie11 , utilizator 11:02, 2 August 2011
iesirea din indiviziune poate fi facuta numai dupa dezbaterea succesiunii in fata unui notar public.
Multumesc pentru raspuns.
Ei au facut succesiunea si sunt toti de acord sa vanda.
Dar sunt proprietari in indiviziune pe acel teren si constructie impreuna cu tatal meu.
De aceea ma intereseaza, care sunt pasii in urma carora tatal meu sa aiba inscris la cadastru si intabulat jumatate din teren+constructie, iar ceilalti sa aiba toate actele in regula pentru vanzarea celeilalte jumatati.

Mostenitorii unchiului dvs. impreuna cu tatal dvs. trebuie sa incheie un act de partaj voluntar la notarul public, in prealabil trebuie intocmita documentatia cadastrala in acest scop (planuri cadastrale pentru fiecare lot in parte).
Raspunsul este clar. Multumesc frumos!

As mai avea o nelamurire. 2 din copiii mostenitori nu se afla in tara. Fratele ramas in tara are imputernicire de administrator din partea lor si din partea mamei. Intrebarea este, daca aceasta imputernicire ii confera sau nu dreptul de reprezentare a celor 3 in fata notarului, pentru incheierea actului de partaj voluntar?
Sau este nevoie de o procura speciala pentru incheierea acestui act?
Sau este obligatorie prezenta in persoana a tuturor mostenitorilor?
Este nevoie de o procura speciala pentru a incheia actul de partaj, in care sa se specifice imobilul care face obiectul partajului, precum si ce va reveni fiecaruia dintre coproprietari (mandatarii declara prin procura ca sunt de acord ca in urma partajului sa le revina terenul "X" si cladirea "Y").

Alte discuții în legătură

Pe numele cui se întocmește documentația cadastrală? Alexandreevici Alexandreevici Pe numele cui se întocmește documentația cadastrală? O bunică, văduvă, fără copii a decedat și a lăsat un testament la două persoane ... (vezi toată discuția)
Pot intabula lotul moștenit? Gruia68 Gruia68 Bunica moare în 2008 . Avea 3 copii . Cel mare decedase și avea 2 copii . Copii lui deschid un proces de succesiune în timpul căruia are loc o tranzacție ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate iulianbastan iulianbastan Salut! Am si eu o nelamurire si va implor sa ma ajutati. Bunicii mei (decedati ambii)au 3 copii: mama, o matusa si un frate. Ca avere a ramas un teren ... (vezi toată discuția)