avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu proprietate

Salut! Am si eu o nelamurire si va implor sa ma ajutati. Bunicii mei (decedati ambii)au 3 copii: mama, o matusa si un frate. Ca avere a ramas un teren intravilan, 9000mp arabil extravilan, 5000 mp extravilan arabil si 1900 mp vie. mama si matusa mea vor sa imi vanda mie 2/3 din intravilan(partile lor)+ cei 9000mp arabil, iar restul sa-i ramana unchiului meu adica 1/3 intrvilan +5000 mp arabil +1900mp vie. Unchiul meu zice ca nu are bani sa faca actele iar eu nu pot sa platesc in locul lui pentru ca el vrea sa le vanda partea lui copiilor lui, iar acestia au spus ca nu da niciun ban.Actele pe care le am acum sunt:
-certificat mostenitor(mama+unchiul+matusa)in indiviziune
-titluri proprietate pe toate suprafetele(pe numele bunicilor)
-schite, pe cei 9000mp extravilan; iar pe intravilan am schita pe toata suprafata la un loc. Ce acte/demersuri trebuie sa fac pentru a ma vedea proprietar cu toate actele pe acele bunuri,
In speranta ca ma vedti ajuta, va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 08:35, 2 Octombrie 2009
Din ceea ce spuneti dvs este evident ca proprietatile nu sunt intabulate!
Pentru aceasta trebuie sa apelati la un inginer cadastrist care sa faca cadastrele si sa depuna dosarele pentru intabulare in cartea funciara conform cotelor stabilite de notar in certificatele de mostenitor.
Abia dupa aceea mama si matusa dvs va pot vinde la notariat partile lor !
SUCCES!
=D>
iar dupa ceea ca sa ma separ de unchiul meu trebuie sa fac act de dezmembrare cu partaj?
ulterior se va face iesirea din indiviziune .
1. cadastru si intabularea terenurilor pentru proprietarii actuali;
2. iesirea din indiviziune (la notar sau in instanta, daca partile nu se inteleg);
3. cadastrul si intabulare pe fiecare proprietar in parte, dupa iesirea din indiviziune;
4. vanzarea catre dvs. a terenurilor in cauza
Mama si matusa pot sa va vanda cota lor indiviza dar numai dupa depunerea tuturor diligentelor in vederea realizarii cadastrului si a intabularii pentru toate bunurile din indiviziune. Ca sa va vanda numai anumite bunuri din cele mostenite trebuie ca mai intai sa se realizeze un partaj, pana atunci mama si matusea nu au decat niste cote matematice din fiecare bun mostenit. Pot sa va vanda si doar anumite bunuri imobile dar valabilitatea vanzarii depinde de rezultatul unei viitoare iesiri din indiviziune si oricum niciun notar nu cred ca face un astfel de act.

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral cu vanzaare DanielAl DanielAl Am de rezolvat următoarele obiective: I. Partajul unor terenuri, în bună înţelegere, între 5 moştenitori fraţi|/surori din care 4 în viaţă şi 3 ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren de la mostenitori in indiviziune LaurentiuSD LaurentiuSD Buna ziua. Doresc sa cumpar o parte dintr-un teren ce se afla in proprietatea a doi mostenitori in indiviziune. Nu exista alte acte pe teren in afara ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune geany_n geany_n Detin o cota indiviza dintr-un imobil (300mp+casa). Celalalt coindivizar (bunicul meu)a facut un act de donatie si ulterior un contract de v-c pentru cota sa ... (vezi toată discuția)