avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare drepturi proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare drepturi proprietate

Buna ziua.
Am o problema legata de o mostenire.
Exista vreun act pe care il pot face prin care pot ceda unei alte persoane drepturile ce ar urma sa mi se cuvina in urma unei succesiuni?
Ideea: ar trebui sa se faca succesiunea pentru ca eu sa am dreptul legal sa cedez o parte din proprietate in favoarea cuiva? Sau se poate face un act in prealabil, chiar daca in momentul actual eu nu am drept asupra proprietatii?
Cel mai recent răspuns: Anniemax , utilizator 11:18, 19 Mai 2011
Deci se poate doar pentru un respectiva casa, fara sa renuntam la restul mostenirii?
athe a scris:

faceti declaratie de renuntare la notariat.

:(
Renuntarea este TOTALA, la toate bunurile care au apartinut defunctului.
Trebuie sa dezbateti succesiunea dupa parintii dvs. (dosare conexate, se elibereaza un singur certificat de mostenitor la notarul public), iar la masa succesorala de pe urma tatalui dvs. va intra si jumatatea de casa pe care o detinea tatal dvs. de la bunicul Ulterior, puteti incheia un partaj voluntar cu bunica, pentru acea casa, prin care ii va reveni ei toata.
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2011
narcisa_salbatica, utilizator
Va multumesc mult pentru raspuns.
Revin cu inca o nelamurire.
Exista o alta solutie pentru problema/o alta modalitate prin care se poata lasa jumatatea de casa batranei?
Puteti sa-i vindeti bunicii (toti mostenitorii tatalui) cota din imobil pe care ati mostenit-o, dar tot numai dupa ce dezbateti succesiunea parintilor dvs.

Alte discuții în legătură

Mostenire diddu diddu buna ziua! ce trebuie sa fac pentru a trece terenul si casa pe numele meu? acestea sunt in proprietatea bunicilor decedati,iar tatal meu a decedat de ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune dupa ambii parinti michelle2011 michelle2011 Buna ziua! Parintii mei au decedat, lasand in urma un apartament in care locuiesc eu acum. Fiecare a avut cate o casatorie anterioara, cu cate 2 copii din ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri cu privire la succesiune gabrielalexandru gabrielalexandru Buna ziua. In urma decesului tatalui meu doresc sa facem succesiunea. In urma decesului parintilor tatalui meu nu s-a facut succesiunea la timp iar acum se ... (vezi toată discuția)