avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cum formulez
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cum formulez

cum formulez o declaratie pentru daune morale? si materiale? am avut un conflict dupa care un individ ma lovit cu o scrumiera si am 8-9 zile de spitalizare .cat pot cere ? si cum pot formula cererea?
Cel mai recent răspuns: AdrianMG , utilizator 11:31, 11 Decembrie 2011
martor se poate constitui orice persoana care a asistat la actiunea respectiva. Ar fi bine sa aveti cel putin si un martor care sa nu va fie ruda, dar parintii se pot constitui martori.
Orice persoana care nu este obligata la secret profesional sau care are calitatea de parte in procesul penal ca parte vatamata sau ca parte civil poate fi martor.
In esenta parintii victimei pot fi chemati ca martori fara nici o problema.
Calomnia scoasa din codul penal? Cat despre testul cu poligraful as vrea sa stiu cand,in ce context putem cere .Martorii ori faptuitorul nu pot refuza aceasta proba?
In privinta calomniei este ceva destul de usor de demontat, deoarece, intr-o societate normala, este foarte importanta tonalitatea, contextul si chiar modul in care au fost rostite cuvintele. Un avocat bun va stii cum sa dea curs favorabil acestui aspect.

Mie personal mi s-a deschis dosar penal, deoarece i-am spus administratorei din cadrul Asociatiei de Proprietari de care apartin sa nu mai fie nesimtita.
Deci daca pentru un astfel de lucru se poate deschide dosar penal, iar autoritatea statului da curs acestei cereri atunci sunt fara comentarii.
In fine, pentru a intelege pe deplin situatia, avand si o inregistrare in acest sens, i-am spus individei respective (apartinatoare a unei etnii albe, in genere civilizate, dar foarte razbunatoare) urmatoarele cuvinte, pe un ton foarte calm: "Nu mai fiti nesimtita, va rog frumos!", la care aceasta mi-a deschis dosar penal.

Desigur ca, pentru a face situatia mai intortocheata, a inclus si amenintarea cu moartea la adresa ei si a nepotilor (niste tanci de clase primare), sub forma unor biletele de amenintare strecurate de mine in cutia postala a acestuia.

Am plecat la politie sa vad despre ce este vorba, inarmat cu un arsenal impresionant de date si probe impotriva individei, insa cand am citit plangerea penala adresata impotriva mea, anagramata si fara un substrat bine documentat, am decis sa renunt la acest arsenal, explicand in scris organelor de ancheta penala situatia de fapt si cerandu-le ca reclamanta sa faca mai intai dovada celor afirmate, urmand ca, dupa ce reclamanta va face dovada afirmatiilor sale sa le prezint contra-argumentele mele si dovezile dezcriminatorii.

Am cerut in mai multe randuri proba poligraf, pentru a demonstra faptul ca atat reclamanta cat si martorii acesteia sunt mincinosi si rau intentionati, insa organele de ancheta nu au spus nimic in acest sens.
Am cerut de altfel o expertiza psihiatrica si psihologica a reclamantei pentru a scoate in evidenta faptul ca reclamanta are o profunda labilitate psihica, caracterizata printr-o simptomatologie clinica unica, si anume "mancarimea limbii", pentru ca nu se abtine niciodata de la comentarii si nu stie cel mai elementar lucru, acela de a asculta.

Prin urmare, orice persoana care nu este "sapunita" de catre aceasta reclamanta, nu este in gratiile ei.

Prin urmare, se pare ca nici testul poligraf si nici expertiza psihiatrica si psihologica nu sunt binevenite, caci daca ar fi primite si acceptate, ar demonta si rezolva cazul in doua secunde.

Testul poligraf in dosarele penale ste putin probabil a fi acceptat decatre procurori. NU inteleg de ce???? Dar aveti sanse mari sa fie acceptat in procesul civil, cand, dupa verdictul procurorului aveti la dispozitie - in caz nefavorabil pentru dvs - sa faceti contestatie in 15 zile de la pronuntarea sentintei penale.
De asemeni, adr fiinteresant daca cineva cu experienta, pe baza cazului de mai sus, ar putea sa ne lumineze asupra modului in care ar trebui sa fie ceruta organelor de ancheta penala si/sau civila introducerea probei poligraf, a expertizei psihiatrice si psihologice (doua testari diferite, a nu se face confuzia intre psihiatrie si psihologie, asa cum se obisnuiaste in societatea noastra), cu sanse de reusita, si ce articole ar trebui invocate din Constituie si C.pr.p. Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Plangere penala abuz in serviciu nelu2 nelu2 Buna ziua unde pot gasi si eu un model de plangere penala pentru abuz in serviciu contra intereselor personale? Multumesc. (vezi toată discuția)
Model de plangere penala - cec fara acoperire Raluca Trenca Raluca Trenca Buna ziua, As dori daca se poate un model de plangere penala pentru infractiunea de inselaciune - CEC fara acoperire. nu am studii de specialitate si ... (vezi toată discuția)