avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarizare

o persoana care este angajata la data de 04.05.2011 pentru prima data
in invatamantul special pe un post didactic auxiliar, poate beneficia de sporul de scoala speciala?
multumesc
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 22:14, 17 Mai 2011
Legea nr. 63/2011 privind incadrarea si salarizarea in anul 2011 a personalului didactic si didactic auxiliar din invatamant a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 323, din 10 mai 2011.

Metodologia de calcul al drepturilor salariale care se acorda personalului didactic auxiliar

Art. 1. — Metodologia de calcul al drepturilor salariale din prezentul capitol se aplica personalului didactic auxiliar prevazut in anexele nr. 3a si 3b la lege.
Art. 2. — (1) Salariul brut al personalului didactic auxiliar este compus din salariul de baza, la care se adauga sporurile, indemnizatiile, precum si alte drepturi salariale prevazute de prezenta lege.
(2) Salariul de baza este format din:
A. salariul de incadrare al functiei didactice auxiliare prevazut in anexele nr. 3a sau 3b, dupa caz, la lege, care include sporul de suprasolicitare neuropsihica existent la toate gradele si treptele profesionale; B. indemnizatia de conducere, astfel cum este reglementata in anexa nr. 4 la lege; C. indemnizatia pentru invatamant special; D. gradatia de merit, acordata in conditiile legii; E. sporul de stabilitate.
Art. 3. — Modul de calcul pentru salariul de baza al personalului didactic auxiliar incadrat pe functiile prevazute in anexele nr. 3a si 3b la lege este urmatorul:
A. salariul de incadrare al functiei didactice auxiliare cuprinde la nivelul fiecarui grad profesional/fiecarei trepte profesionale sporul pentru suprasolicitare neuropsihica; B. indemnizatia de conducere se calculeaza ca procent din salariul de incadrare al functiei didactice auxiliare prevazut in anexele nr. 3a sau 3b, dupa caz, la prezenta lege, devenind baza de calcul pentru celelalte sporuri si drepturi salariale; C. indemnizatia pentru personalul didactic auxiliar din invatamantul special se calculeaza prin aplicarea procentului de15% la salariul de incadrare prevazut in anexa nr. 3b la lege si devine baza de calcul pentru celelalte sporuri si drepturi salariale; D. cuantumul gradatiei de merit se calculeaza prin aplicarea procentului de 25% la salariul de incadrare, care devine baza de calcul pentru celelalte sporuri si drepturi salariale; E.
1. sporul de stabilitate se acorda pentru o vechime efectiva neintrerupta in invatamant de peste 10 ani personalului didactic auxiliar care isi desfasoara activitatea in invatamant; 2. sporul de stabilitate se acorda personalului didactic auxiliar, indiferent de perioada cand a fost acumulata vechimea efectiva realizata in mod neintrerupt a celor 10 ani in invatamant; 3. perioadele in care personalul didactic auxiliar s-a aflat in concediu fara plata acordat in conformitate cu prevederile legale in vigoare sau in concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, precum si perioada in care personalul didactic auxiliar a efectuat stagiul militar, dupa care s-a reintors la post nu intrerup vechimea in invatamant. Aceste perioade nu constituie vechime efectiva in invatamant pentru acordarea sporului de stabilitate; 4. sporul de stabilitate se calculeaza prin aplicarea procentului de 15% la salariul de baza calculat ca suma intre lit. A, B, C, D si devine baza de calcul pentru celelalte sporuri si drepturi salariale.

Doar sporul de stabilitate impune implinirea celor 10 ani, nu si indemnizatia de inv. special.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrarea cu salariul minim remuss remuss Buna ziua.Am un verisor care lucreaza la o scoala,muncitor si nu are nici salariul minim pe economie.Cum se poate ca secretarul de la scoala sa spuna ca la un ... (vezi toată discuția)
Cum se acorda sporul de vechime in invatamant? Radu_Cri Radu_Cri Buna ziua. Va rog sa ma clarificati in urmatoarea problema. Lucrez neintrerupt in invatamant incepand cu 1 septembrie 2007 pana in prezent. Am luat ... (vezi toată discuția)
Salariu de incadrare in invatamant im_swenky im_swenky Am o vechime in campul muncii de 35 de ani, iar in invatamant de 20 de ani. In prezent sunt profesor si as dori sa stiu care este modul de calculare a ... (vezi toată discuția)