avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Hartuirea pe internet
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Hartuirea pe internet

cum se pedepseste hartuirea pe internet prin calomiii directe si mesaje private? cum trebuie procedat ?
Cel mai recent răspuns: Vasile Mihaela , Consilier juridic 00:59, 28 Mai 2011
Buna dimineata,
Pentru a evita stresul provocat de aceste mesaje nedorita,cel mai la indemina va este schimbarea adreselor de email,pina veti gasi alta modalitate de stopare a acestora.:luck:
Daca-l ignorati complet probabil se va plictisi destul de repede.
Prin ignorarea persoanei si cam atat. Aveti posibilitatea asta folosind pc-ul. Nu exista infractiunea de hartuire si de asemenea calomnia nu mai este infractiune.
Buna ziua! Desi nu mai sunt pedepsite cu inchisoarea, si calomnia si insulta sunt considerate inca infractiuni fiind pedepsite cu amenda penala. Vor fi mai greu de pedepsit aceste actiuni, adica interventia pe mesageria privata sau hartuirea, dupa cum spuneti dvs. Nici una dintre acestea nu prea intra in sfera penala, asa ca va trebui sa va adresati unui administrator al acelui site sau sa urmati sfaturile colegilor nostri si sa va schimbati adresa. Din pacate unul din nejunsurile trairii in colectivitate este si acela ca trebuie sa ne intalnim cu asemenea intamplari. Incercati sa contactati administratorul si veti obtine blocarea acelui utilizator. Succes!
Buna ziua! Desi nu mai sunt pedepsite cu inchisoarea, si calomnia si insulta sunt considerate inca infractiuni fiind pedepsite cu amenda penala.


Spun pt cel putin a 10a oara ca faptele de la art 205-207 nu mai sunt incriminate si au intrat in sfera civilului. Pe 18 OCTOMBRIE 2010 a avut loc un recurs in interesul legii si au fost abrogate aceste articole, asadar nu mai sunt in vigoare.
Luati-va ultima editie a Codului penal, tocmai din aceste motive codurile se actualizeaza de cateva ori pe an.

Alte discuții în legătură

Codul penal cadru legal texacos texacos sunt sau nu pedepsite hartuirea si calomnia si care este cadrul legal? ce articole din C. pen. inlocuiesc pe acestea? (vezi toată discuția)
Calomnia si insulta reincriminate? Manole Dumitru Manole Dumitru Calomnia, injuria si insulta au fost introduse din nou in Codul Penal, ca infractiuni? Ca fapte pedepsite de legea penala? (vezi toată discuția)