Mai intai si eu trebuie sa repet, nu a zecea oara, ci doar a doua oara ca ambele infractiuni de mai sus trebuie produse in spatiul public. Indiferent ce recurs in interesul legii presupuneti dvs ca s-a pronuntat, exista o practica neunitara a jurisprudentei romanesti in aceasta directie, iar curtea constitutionala la randu-i a pronuntat o decizie in acest sens.Raportandu-ne la Constitutia Romaniei, in cazul unei calomnii sau insulte savarsite online vor trebui sa prevaleze dispozitiile art.30 alin.4 (libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viata particulara a persoanei si nici dreptul la propria imagine), coroborate cu cele ale art.1 alin.3 (demnitatea omului reprezinta o valoare suprema si este garantata), ale art.21 (liberul acces la justitie si imposibilitatea ingradirii legale a acestuia) si ale art.16 alin.1 (egalitatea in fata legii, fara privilegii si fara discriminari). Cu alte cuvinte, cel putin din perspectiva sistemului constitutional romanesc, nu gasim justificata o diferentiere de regim juridic intre persoanele calomniate prin sisteme informatice, sub aspectul notorietatii lor in spatiul virtual.
Ca sa concluzionez totusi, cunosc faptul ca procurorul general a promovat o initiativa la ICCJ si nu a zecea oara, repet ca am citit si decizia pronuntata. Ideea e ca ptr aceste fapte exista solutii simple, cautatile prin articolele de mai sus. Nu uitati ca dreptul la demnitate e garantat, de acea micuta prevedere legislativa numita ....CONSTITUTIE. Va doresc tot binele din lume, iar doamnei OLYMPIA i-as recomanda sa achizitioneze un abac(dati o data, nu de zece ori search pe google si veti afla la ce foloseste).
@lupul905: Vorbiti despre niste lucruri care depasesc sfera topicului.
A contestat cineva dreptul la demnitate sau la viata privata? Nu cred.
Aici se faceau referiri strict la incriminarea faptelor de calomnie si insulta pt care exista un recurs in interesul legii care spune ca aceste fapte nu mai cad sub incidenta penalului, nu este vreun recurs presupus ci este chiar unul real, iar de la acest recurs practica s-a uniformizat, trebuia sa stiti lucrurile acestea daca tot ati citit decizia.