avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contract imprumut-persoane fizice-executare
Discuție deschisă în Executare silită

contract imprumut-persoane fizice-executare

sunt din iasi si din cauza unor probleme am lasat apartamentul amanet la un camatar...si pt 10.000 de euro mia cerut camata 22.000 euro.iar in contract care la facut la notar scrie ca am imprumutat 22.000,acum ma dat in judecat sami ia apt...ce cale de atac am cu acest individ pt a reusi sa imi pastrez apt?
:help:









Cel mai recent răspuns: danielrotarurzd , utilizator 17:45, 19 Mai 2011
Potrivit contractului autentificat notarial, datorati suma de 22.000 EUR. Atat timp cat dvs. ati semnat acel contract, se prezuma ca aveati la cunostinta conditiile si termenii contractuali de restituire a sumei imprumutate. Va sugerez sa-i propuneti o reesalonare/rescadentare a debitului. In cazul in care nu va accepta propunerea dvs. se va executa garantia instituita prin contract (imobilul).
Doamna avocat,am martori cum ca timp de 6 luni am dat cite 1.000 de euro acestuia
apoi de nu mi sa acordat un alt termen pt ami angaja un aparator?
Inteleg ca nu ati incheiat chitante de mana, ceea ce inseamna ca va fi greu de probat in instanta faptul ca partial ati restituit debitul. Daca procesul este deja pe rol, solicitati amanarea cauzei in vederea angajarii unui aparator ( conf. art. 156 Cod proced.civ.) , cerere care este admisibila daca va aflati la primul termen de judecata.
Pe de alta parte, cereri totusi si administrarea probei cu martori, desi nu va ajuta prea mult....
care este obiectul procesului fiindca daca imprumutul s-a facut prin act autentic nu vad rostul unui proces prin care sa fiti obligat la restituirea sumei imprumutate (22.000 euro) cata vreme creditorul dvs. - camatarul - are deja un titlu executoriu impotriva dvs. - contractul de imprumut autentificat de notar.
doamna avocat v-a sfatuit bine insa chiar daca este greu merita sa incercati sa dovediti cu martori restituirea partiala a sumei imprumutate. pe de alta parte cate vreme procesul nu este terminat este foarte bine sa angajati un avocat. puteti face acest lucru oricand.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camatari daiana_raluca daiana_raluca va rog sa ma ajutati intr-o problema! Sotul meu a imprumutat de la un camatar 3000 de euro acum 3 ani.In tot acest timp i-a platit acestuia 150 de euro pe luna ... (vezi toată discuția)
Cum pot scapa de camatar? ca40783 ca40783 Acum doi ani am avut nevoie de o anumita suma de bani pentru rezolvarea unor probleme personale legata de sanatate. O cunostinta mi-a recomandat un anumit domn ... (vezi toată discuția)
Amanet aur Livingston Livingston Buna ziua ! As vrea sa stiu ce se intampla in cazul in care imprumuti o suma de bani de la un prieten, lasi ceva amanet( de ex un lantisor de aur ) si te ... (vezi toată discuția)