avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reziliere contract techem
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reziliere contract techem

buna ziua as dori sa stiu si eu daca se poate rezilia un contract cu firma de repartitoare techem deoarece platesc enorm de mult caldura. Mentionez ca eu nu am semnat nici un contract cu ei dar a semnat presedintele blocului pe 10 ani
Cel mai recent răspuns: virgilc , utilizator 10:45, 19 Mai 2011
Contractul se face cu asociatia pentru ca este vorba de a imparti factura asociatiei la apartamentele care au consumat diferentiat.
Firma de calcul nu face contracte cu fiecare apartament in parte pentru acest calcul intrucat pur si simplu nu este necesar.
Contractele cu apartamentele vizeaza numai montarea aparatelor si conditiile de utilizare a acestora, precum si costul de calcul / calorifer.

Deci un proprietar, in particular, nu are la ce sa renunte din pdv al contracturlui de calcul cu firma de calcul pentru ca nu are un asemenea contract.

Contractul il poate rezilia, evident in conditiile rezilierii, numai asociatia.
Proprietarul poate renunta la a i se calcula consumul aratat de repartitoare si a fi considerat fara repartitoare (ceea ce este ultima solutie de ales intr-o scara contorizata si unde ceilalti vecini platesc caldura contorizata la nivel de apartament). Dar aceasta renuntare o anunta presedintelui asociatiei, urmand ca acesta sa transmita mai departe firmei ca ...proprietarul de la ap.X a iesit din sistemul contorizat - ca asa a vrut el.
Dupa parerea mea, acest contract trebuie intocmit intre proprietar si firma respectiva. Intre firma si asociatie se incheie o minuta cu trimitere la transmiterea valorii facturii de incalzire si ulterior de transmitere catre asociatie a datelor necesare inscrierii in lista de plata. Incasarea contravalorii prestatiilor se face tot prin asociatie sau individual la sediul firmei. E o parere in avans privind facturarea individuala ce se preconizeaza in viitor. Ca asa zice in legislatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezilierea contractului cu firma techem,din partea asociatiei de proprietari catros catros Suntem o asociatie de proprietari care dorim sa reziliem contractul cu firma ...,deoarece este aberant cat platim raportat la \"caldura\"din casa.De ... (vezi toată discuția)
Contract firma repartitoare ionutdaniel10 ionutdaniel10 Va salut, Suntem o asociatie de proprietari din Bucuresti si de vreo 2 luni ne tot chinuim sa renuntam la repartitoare. Pe scurt, avem un ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la repartitoare maryred maryred Va rog sa-mi spuneti care este procedura renuntarii la repartitoarele de costuri pentru caldura? Majoritatea proprietarilor din asociatia noastra doresc acest ... (vezi toată discuția)