Buna ziua ... ma confrunt cu urmatoarea problema. Am avut instalat din 2007 un aparat de aer conditionat pe aticul blocului, exact deasupra ferestrei de la bucatarie. Blocul in care locuiesc are ferestrele de la bucatariile si baile apartamentelor pe un luminator - ca o curte interioara, invizibila de la strada. Din cauza lucrarilor de reabilitare termica a blocului mi-a fost dat jos aparatul de aer conditionat, urmand a fi montat la loc la sfarsitul lucrarii de termoizolare a fatadei. Acum, cand trebuie repus la loc, un domn din comitetul executiv al blocului mi-a zis ca imi este interzis sa il mai montez acolo, ca este pe terasa blocului, sau ca de fapt montajul lui se poate realiza doar de pe terasa blocului si ca comitetul a interzis acest lucru. Nu am primit nici o notificare in acest sens pana acum, nu am vazut nici un document scris de la Comitet referitor la acest lucru. Domnul respectiv sustine ca problema este ca montarea aparatului meu se face prin terasa comuna si Comitelul a restrictionat accesul persoanelor la terasa comuna. Este corect ceea ce sustine domnul? Daca nu pot face vreo cerere pt aprobare in Comitet pentru a monta aparatul doar cu prezenta unei persoane din Comitet de fata? Sau ce ma sfatuiti ca sa pot sa imi las aerul conditionat montat acolo. Va multumesc
Sa nu fie si vreo limitare/ impunere in contractul de reabilitare. Rolul anvelopei este nu doar de protectie termica ci si hidrofuga. Poate este acolo strecurat un paragraf care duce la pierderea garantiei daca se monteaza aere sau alte lucrari la fatada. Deobicei aceste restrictii se fac la terasele necirculabile dar cine stie daca nu au fost atenti ce au semnat.