avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cumparare societate comerciala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cumparare societate comerciala

Doresc sa incep o afacere si nu stiu daca e mai bine sa-mi infiintez un SRL sau sa cumpar SRL-ul unor cunostinte.Acestia si-au suspendat activitatea si nu au nici un fel de datorii .Care ar fi avantajele sau dezavantajele unei astfel de tranzactii?
Cel mai recent răspuns: casandreea , utilizator 22:04, 19 Mai 2011
E mai sigur sa infiintati o societate noua.
E mai sigur sa infiintati o societate noua, asa cum vi s-a mai spus, pt. ca daca la fisc puteti verifica imediat daca societatea are datorii sau nu, in schimb pe la alti creditori, mai greu, si s-ar putea ca acestia sa apara atunci cand va asteptati mai putin si sa trebuiasca sa le platiti datoriile.
mai sigur nu este niciuna mai ales acum in prezent, si daca ai toate la zi platite fiscul tot mai gaseste ceva ulterior, deci ideal ar fi sa mergeti fie pe PFA sau INTEPRINDERE FAMILIALA nu va loviti de CODUL MUNCII, depinde de DVS. nu de clientii ei vin si pleaca.
Azi, 19.05.2011, mai bine constituie SRL nou. E mai avantajos un SRL decat un P.F.A., I.I. sau I.F. din punct de vedere al taxelor ulterioare de functionare.
Exact din punct de vedere al taxelor ulterioare nu este bine sa infiintati un SRL. Exact acesta este singurul avantaj al acestor forme PFA,II si IF, taxele, contabilittea in partida simpla, faptul ca poti sa ridici bani fara sa dai socoteala, sa astepti bilantul anual, faptul ca nu platesti si impozit pe venit/profit si impozit pe dividende,etc...

Alte discuții în legătură

Pfa si srl ContSters87904 ContSters87904 Ce avantaje si dezvantaje prezinta un SRL si un PFA? (vezi toată discuția)
P.f.a sau srl? solomcarmendamiela solomcarmendamiela am autorizatie de artificier, doresc sa-mi deschid o afacere in acest sens ( participare la festivitati, nunti, etc. cu jocuri de arificii).Am actele necesare ... (vezi toată discuția)
Pfa sau srl codrutbuz codrutbuz Buna ziua, Doresc sa imi deschid o mica afacere si nu am un raspuns ferm la o intrebare - este necesar sa am un SRL sau este de ajuns un PFA pentru ... (vezi toată discuția)