avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare carte funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare carte funciara

In cazul in care s-a incheiat un contract de vanzare-cumparare care are ca obiect o constructie, nu si terenul, iar contractul e certificat de avocat, pentru intabulare este nevoie totusi de incheiere de autentificare a notarului?
Intabularea nu va fi posibila, deoarece in prealabil trebuie scos de la cf un extras cf de autentificare, iar acesta se elibereaza numai notarilor. Contractul trebuie sa faca referire la terenul de sub constructie.
Si demersurile pentru acest extras de cf de autentificare nu le face notarul? Sau cumparatorul trebuie sa faca cerere pentru eliberarea unui astfle de extras, precum in cazul extrasului de informare?
cora2006 a scris:

acesta se elibereaza numai notarilor.

Vi s-a raspuns, numai notarul. El face demers, el il obtine.
Incercati sa obtineti o reducere a onorariului notarului pentru ca actul a fost redactat de avocat.
Asta e procedura:

XX. Acte necesare pentru înscrierea unei construcţii finalizate şi întabularea dreptului de proprietate asupra acesteia
1. Cerere tip;
2. Documentaţie cadastrală recepţionată, în situaţia în care nu a fost deschisă o carte funciară pentru imobilul respectiv ori s-a modificat descrierea imobilului;
3. Certificat eliberat de primăria în circumscripţia căreia se află situat imobilul, prin care să se ateste finalizarea construcţiei;
4. Certificat fiscal cu valoarea de impozitare;
5. Act de constituire a dreptului de superficie, în cazul în care proprietarul construcţiei nu este şi proprietarul terenului;
6. Dovada achitării integrale a tarifului.

Din punctul meu de vedere nu aveti nevoie de notar.. ca e vorba numaid e constructie nu si de teren si deci nu este necesara forma autentica
Deci: tu vorbesti cum intabulezi o constructie noua... ei bine, asta are deja CF si cadastru (asa ar trebui, cel putin, asa se si intelege din mesajul initial) dar s-a vandut.
Deci sunt doua situatii diferite.
Ceea ce spui tu a fost situatia pe care a urmat-o vanzatorul...

Adica omul cumpara o constructie, e posibil ca pentru intabularea ei sa nu fie nevoie de actul sa de proprietate? :O

Alte discuții în legătură

Atestare antecontract vanzare teren agricol virgil72 virgil72 Pana acum nu am atestat antecontracte ce privesc transmiterea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole, insa, avand in vedere ca este vorba doar de ... (vezi toată discuția)
Autentificarea unui antecontract de vanzare-cumparare vickm vickm Este obligatoriu sa merg la notar pt autentificarea unui antecontract de vanzare-cumparare? Daca nu este obligatoriu care ar fi avantajele? Ce taxe se ... (vezi toată discuția)
Cum sa verific o garsoniera la cumparare mariuscilin mariuscilin BUNA ziua Doresc sa cumpar o garsoniera si nu stiu foarte bine procedurile de verificare cum ma pot asigura ca ,garsoniera nu este ipotecata , este achitata ... (vezi toată discuția)