avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... am amanetat o bijuterie despre care nu stiam ca e falsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

am amanetat o bijuterie despre care nu stiam ca e falsa

in urma cu ceva timp am achizitionat de la o persoana o bijuterie despre care am fost convins ca este din aur, am verificat-o la bijutier si am fost convins si de catre bijutier ca e din aur. am cumparat-o pe un pret mic si am fost incantat ca as putea sa fac o afacere. am fost la o casa de amanet si am amanetata bijuteria, inca odata, acolo confirmandu-se calitatea bijuteriei, angajata casei de amanet spunandu-mi ca este din aur. dupa o perioada de timp am fost contactat de catre un angajat al casei de amanet ca trebuie sa vin sa ridic bijuteria fiindca aceasta nu este din aur. intrebarea mea este, ce consecinte as putea avea eu in conditiile in care ei au acceptat bijuteria si au confirmat prin contract ca este din aur, ce pot face eu acum?
Cel mai recent răspuns: blecota , utilizator 15:54, 2 Iunie 2011
Daca este aceiasi bijuterie care ati dat-o case de amanet prezentati-va si luati-o.
Dupa aceea incercati o plangere penala contra cellui care vi-a vandut-o.
dvs nu aveti vreo vina, nu va pot acuza. daca nu o ridicati, nu-i despagubiti, va pot da in judecata, ramane de vazut cine va avea castig de cauza
nu poate fi vb de o infractiune a dvs, ei au obligatia sa verifice. daca e suflata, aceasta are un strat subtire de aur si la verificare se vede clar ca nu e aur.
am fost amenintat de catre cei de la amanet ca se vor duce la politie si voi fi acuzat de inselaciune, in conditiile in care eu am verificat bijuteria si m-am dus cu ea la amanet cu inima impacata...nici nu aveam cum altfel sa verific acea bijuterie..plus ca si ei, lucratorii, au confirmat ca e din aur si au luat bijuteria. vreau sa stiu daca pot fi acuzat de inselaciune?
Da, puteti fi acuzat de inselaciune.
Dar, dupa cum ati relatat, banuiesc ca aveti si dovezi in a demonstra cele care ni le-ati relatat.
Daca nu aveti dovezi, atunci uitati-va la prima parte a raspunsului meu anterior.
pai eu am cumparat bijuteria de la un om pe care nu il cunosc...am fost am verificat-o, am vazut ca e din aur si am cumparat-o..apoi am mers la amanet si am amanetat-o...acolo nu au fost probleme, lucratorul luand obiectul astfel confirmand si el ca e din aur...ce vina am eu?? se pare ca eu am fost inselat de fapt.... problema se pune altfel...cum pot fi acuzat de inselaciune daca nu am stiu aspectul , mai ales ca si cei de la casa de amanet au confirmat ca bijuteria este din aur.
Ultima modificare: Joi, 19 Mai 2011
blecota, utilizator

Alte discuții în legătură

Inselaciune amanet AlexHo AlexHo Buna. Nu demult am deschis un amanet, inca sunt la inceput si mai am multe de invatat. Am fost tepuit de doua ori, ambele contracte sunt inca valabile. 1. ... (vezi toată discuția)
Participatie improprie cami tei cami tei De curand am fost vizitati de hoti! Dupa ce au furat ...20 ani din viata noastra...in bijuterii cu pietre pretioase....minorii( sub 14 ani!!!!) ...declara ca ... (vezi toată discuția)
Urgent! allyynnutza allyynnutza Buna ziua. Am o mica problema si as dori sa ma lamureasca cineva, cat de putin, cu privire la acest asptect. Lucrez la o casa de schimb valutar si amanet, ... (vezi toată discuția)