avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda si masina confiscata pentru transport alcool ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda si masina confiscata pentru transport alcool fara documente de provenienta

Speta: un individ este prins in trafic transportand o cantitate de 70 l bautura alcoolica netimbrata si fara documente legale de provenienta. fapta este incadrata la art.220 ali.1 lit.k din og 92/2003 si este sanctionata conform art. 220 alin.2 literele a si b din og92/2003 rep. individul ,persoana fizica,nu are calitatea de antrepozitar autorizat si nici de comerciant, ci doar un simplu cetatean care transporta cantitatea respectiva spre o alta destinatie(la un var). ce sanse sunt ca acesta sa-si recupereze masina retinuta in vederea confiscarii si amenda sa i se transforme in avertisment? sunt sanse ca organele de control sa-l fi incadrat gresit?

Alte discuții în legătură

Proces-verbal contraventie accize Razvan Ferentz - Cabinet Individual de Avocat Razvan Ferentz - Cabinet Individual de Avocat Buna ziua. Intrebarea mea este legata de eventuala obligativitate a aplicarii art. 220 alin. 2 lit b din OG 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, in ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala de 20.000 de lei Laura 86 Laura 86 Buna ziua, Ce poate sa faca o persoana care a fost amendata pt ca avea in autoturismul proprietate personala 66 litri de bautura alcoolica nemarcata. Aceasta ... (vezi toată discuția)
Bere in spatiul public damien damien Stiu ca problema mea n-are legatura cu codul rutier, dar are cu contraventiile si in alta parte nu stiam unde sa scriu. Intrebarea mea este urmatoarea: ... (vezi toată discuția)