avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Presedintele Romaniei despre mediere
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Presedintele Romaniei despre mediere

,Fragment din discursul Presedintelui Traian Basescu,la Congresul Avocatilor.

,Pentru degrevarea activităţii instanţelor de judecată avocatului îi revine rolul de a consilia clientul cu privire la folosirea procedurilor alternative de soluţionare a conflictelor, preîntâmpinarea sau stingerea litigiului şi mă refer aici la procedura medierii, a tranzacţiei judiciare sau chiar a arbitrajului."
Cel mai recent răspuns: malacka , utilizator 15:34, 6 Noiembrie 2008
da, asa s-a spus! si ce vi se pare ca nu este bine?
avem Legea nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator Art. 1
(1) Medierea reprezinta o modalitate facultativa de solutionare a conflictelor pe cale amiabila, cu ajutorul unei terte persoane specializate in calitate de mediator, in conditii de neutralitate, impartialitate si confidentialitate.
(2) Medierea se bazeaza pe increderea pe care partile o acorda mediatorului, ca persoana apta sa faciliteze negocierile dintre ele si sa le sprijine pentru solutionarea conflictului, prin obtinerea unei solutii reciproc convenabile, eficiente si durabile.

Initiativa laudabila si de apreciat. Se parea ca totul a adormit dar nu, uite ca si presedintele sa saturat de starea in care se afla medierea si starea jalnica a justitiei care necesita reformarea ei.
va spun: medierea va fii la top peste 5 ani.Asa cume este in europa, in multe tari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Definitie mediator ContSters244653 ContSters244653 Poate sa-mi explice cineva ce inseamna mai concret mediator? (vezi toată discuția)
Mediere. este legala si constitutionala... Seffer Laurentiu Seffer Laurentiu [/i][b]Este legala si constitutionala stipularea intrun contract de credit bancar clauza ca litigiul intre parti poate fi solutionata pe calea proceduri ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari ralus12 ralus12 ce este acela un mediator autorizat? cum se poate obtine hotararea judecatoreasca prin care se dispune predare de catre fostul presedinte a stampilei ... (vezi toată discuția)