avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poprire....
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poprire....

Buna ziua,am rugamintea sa ma lamuriti in urmatoarea problema:Daca sunt mai multi creditori care pun poprire pe un salar,cumulul tuturor trebuie sa fie1/3 din salar?sau fiecare poate pune pe 1/3?
Sa intelegeti,in speta o banca a pus poprire pe 1/3 din salar,insa acum o alta banca la care exista o datorie vrea sa puna poprire...cat pot lua ambele din salar?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:19, 23 Octombrie 2011
Textul legii ne arata ca daca aveti un singur creditor,poprirea va fi de 1/3 din venitul net lunar.Daca exista mai multi creditori,poprirea va fi de pana la 1/2 din acest venit,lunar.
Art. 409, alin. (1) si (2) Cod procedura civila:

Art. 409
(1) Salariile si alte venituri periodice realizate din munca, pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite:
a) pana la 1/2 din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau de alocatie pentru copii;
b) pana la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.
(2) Daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume, urmarirea nu poate depasi 1/2 din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creantelor, in afara de cazul in care legea prevede altfel.
Buna ziua,revin cu o intrebare referitoare la poprire in acesata situatie:daca sunt in intretinere copil monor si sotul ,se aplica aceeasi poprire?
Multumesc frumos
Da, legea nu face distinctie in acest sens ... ea stabileste doar cuantumul pentru care se poate face poprirea pe salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pt o persoana cu copil si sot in intretinere... monalisaalina monalisaalina Am marea rugaminte sa imi spuneti in situatia in care se pun 2 poprii la un salar minim si anume 804 lei unei persoane care are in intretinere copil monor si ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie ciobanc ciobanc am o restanta la plata unui credit;sunt pensionara; care este procentul maxim care se poate popri (vezi toată discuția)
Poprire salariu serby30 serby30 sunt creditor intr-un dosar de executare silita avand ca obiect recuperarea unei sume de bani. debitorul, salariat, sustine ca are rate la banca in ... (vezi toată discuția)