avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale actionar decedat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

actionar decedat

buna ziua,ce acte si in ce termen de la deces trebuiesc depuse la ONRC in cazul unesi societati comerciale in care un actionar a decedat?
multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 22:58, 24 Mai 2011
Buna seara .
In primul rand,daca mostenitorii vor,pot continua cu societatea .
In al doilea rand,se va intocmi un bilant al firmei,cu situatia concreta a patrimoniului,sa se vada cum este activul net .Daca acesta este pozitiv,mostenitorii vor avea ce sa imparta,daca in schimb este negativ, mostenitorii aceeptanti ai mostenirii ,nu prea vor avea ce sa imparta.
Marius Bote .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandire actiuni la o societate pe actiuni inchisa IONESCU CONSTANTIN IONESCU CONSTANTIN La o societate pe actiuni inchisa al carei act constitutiv prevede ca cesiunile de actiuni sa se faca doar intre actionarii firmei am urmatoarea situatie ... (vezi toată discuția)
Repartizare dividende in cazul asociatului decedat adema1980 adema1980 Buna ziua, Caut de ceva timp solutii pentru speta mea pe acest forum dar nu gasesc ceva identic, asa ca iata intrebarea mea: - intr-o societate comerciala ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, intr-un s. a. a decedat actionarul majoritar, singura ... novis novis Buna ziua, Intr-un S. A. a decedat actionarul majoritar, singura mostenitoare, sora sa, a inscris actiunile in certificatul ei de mostenitor. Dar o actionara ... (vezi toată discuția)