avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal radar cu date insuficiente
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal radar cu date insuficiente

Buna ziua ! Am fost amendat pt. depasirea vitezei in localitate, respectiv 65/70 km/h. agentul care a intocmit pv nu s-a legitimat, nu avea nici insigna cu nr. La descrierea faptei a trecut ,,A condus autoturismul..... cu nr........pe DN XY in loc.... cu viteza de 70km/h inregistrat radar si video pe caseta D.105 aparat
instalat pe autoturismul MAI 12345.''

Operatorul de pe masina politiei nu pare nicaieri trecut in pv, apare insa in raspunsul IPJ, unde se prezinta un atestat operator radar.
In plansele foto (2) se vede in prima viteza de 65km/h si numarul de inmatriculare, in a doua viteza este 70km/h dar nu se distinge numarul!!!.
,,Este adevărat că în cea de a doua fotografie nu se distinge numărul de înmatriculare a autovehiculului, însă în prima fotografie numărul de înmatriculare se distinge clar, acesta fiind XX-01-YYY. Asa vede instanta de fond ,,problema''#-o
Am aratat toate acestea in plangere, argumentat, cu in fapt, cu in drept dar...eu am zis, eu am auzit !
Mi s-au ignorat toate motivele invocate, efectiv sentinta a fost o bataie de joc.
Niciun fapt din cele expuse nu conduce la nulitatea relativa ?! Cine-mi poate garanta ca operatorul de pe masina era chiar cel din atestat, cine imi garanteaza ca cinemometrul era chiar cel din buletinul de verificare metrologica ?! Si, culmea, n-am nicio garantie ca cel care a incheiat pv este chiar cel al carui nume este trecut in pv! Toate acestea au fost consemnate la rubrica Mentiuni. Degeaba !
Intrebare : ce sanse mai am la recurs, stiind zicala cu corb la corb...?
nu cred ca mai puteti formula recurs; s-a modificat legislatia;
in hotararea pe care ati primit-o se mentioneaza ca poate fi atacata cu recurs?
Nu am treaba cu Legea 202/2010, speta-i din 2009. Este termen pt. judecarea recursului. Apropos, daca ma duc la recurs si cer sa fiu judecat cu aplicarea prevederilor din legea de mai sus, imi taie 1/3 din cuantumul amenzii:P ?!
Ati fi vrut ca politistul sa va arate buletinul, ca este cel atestat? Putea sa va zica orice nume, nu aveti cum demonstra ce a spus el. Iar daca poza arata masina cu 65 km/h pe o portiune unde limita era maxim 50km/h, din pacate nu mai puteti face nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie radar ; problema cu data buletinului metrologic pt aparatul radar andreeamarinela andreeamarinela 1.pe scurt: am fost surprinsa in localitate cu 104 km/h, am facut contestatie, am primit intampinare de la ipj cu 4 fotografii. primele 2 fotografii sunt cu ... (vezi toată discuția)
Veridicitate probe video/foto radar adixadi adixadi Cum pot sti care este momentul inregistrarii vitezei, daca pe imagine viteza este aceeasi de la inceputul si pana la sfarsitul inregistrarii? Imaginile apar ... (vezi toată discuția)
Aratarea motivelor de fapt si de drpet ku990 ku990 Am fost oprit pentru viteza si mi s-a retinut permisul 90 zile. Am depus contestatie deoarece doresc sa vad proba video cu masina si viteza mea, pentru ca eu ... (vezi toată discuția)