avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ma pot da afra sau pot sa ma denunte la politie?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ma pot da afra sau pot sa ma denunte la politie?

lucrez intr-un hotel de 4 stele la receptie doar pe tura de noapte, m-am angajat acum 2 luni.aici in receptie sunt bani si incasari in toate sertarele, avem un seif da il el sunt numai documente.in urma cu 2 zile colegul carte m-a schimbat pe mine dimineata, a anuntat conducerea, dupa ce eu am plecat, ca au disparut 2 plicuri cu bani, in unul se aflau 3.000 lei si in altul 2.000 euro, respectiv avansuri platite de 2 dintre clientii din hotelul nostru.aceste avansuri nu se inregistreaza in contabilitate, se scrie pe un plic numele clientului, camera si suma, apoi se pun banii.sunt mai multe plicuri de acest gen, dar au disparut numai 2.la schimbul de tura nu se preda bani sau monetar...nimic, mi se da doar cheia de la sertar, seif..etc si eu nici macar nu stiu daca chiar erau acei bani acolo.acum sunt suspectul numarul 1 pentru ca nu s-a mai intaplat niciodata asa ceva in acest hotel, sa dispara bani(cel putin asa spune si conducerea dar si ceilalti angajati).mentionez ca atunci cand am intrat in tura eu, l-am schimbat pe acelasi coleg care mi-a dat schimbul mie, cel care a si anuntat lipsa acelor plicuri.el care a alarmat conducerea lucreaza de 4 ani aici si nimeni nu-l banuieste pe el.Ce mi se poate intampla?Poate sa ma dea afara pe aceste considerente, sau sa faca plangere la politie?
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 09:04, 14 Iulie 2008
Sub sanctiunea nulitatii absolute, nici o masura, cu exceptia avertismentului, nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile. Pentru ca sa va dea afara sunt obligati ca sa urmeze o procedura stabilita de Codul muncii.
Totusi, este posibil sa va ceara sa va dati demisia si sa incerce sa recupereze acea suma de la dvs.
Daca sesizeaza politia, trebuie sa faca si dovada existentei banilorin seif, inregistrarea lor in contabilitate etc.
In acest moment trebuie inceputa cercetarea disciplinara prealabila. Va poate da un avertisment si atat in acest moment.
Banuiesc ca si dvs in hotel, ca la mai toate hotelurile exista camere de luat vederi si angajatii sunt controlati la iesirea din tura.
nu exista nici-o camera de luat vederi.
Nu se face nici un act de predare primire-primire, o nota, un document, ceva a ceea ce este in seif?
Lucrand totusi cu bani, nu declarati suma de bani pe care o aveti asupra dvs la intrarea si iesirea din tura?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutati cristina1193 cristina1193 Buna ziua, prietenul meu lucra intr-o companie telecom in cadrul unui magazin si s-au intamplat urmatoarele: lucra de 3 saptamani in cadrul companiei, nu a ... (vezi toată discuția)
Raspunderea financiara MIRELAUTIU MIRELAUTIU Buna ziua, Am fost sef de magazin la un magazin in care s-au produs sustrageri de sume de bani, atat din sertarele caselor cat si din seif, ajungandu-se la o ... (vezi toată discuția)
Lipsa gestiune Alex1986 Alex1986 Buna ziua, eu lucrez intr-o agentie de pariuri si lucrez singur pe tura mea. Intr-o zi am plecat seara, am lasat toti banii in seif, am intocmit toate ... (vezi toată discuția)