avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... In legatura cu fondul privat de pensii obligatoriu ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

In legatura cu fondul privat de pensii obligatoriu (pilonul II)

Buna ziua!
As dori sa stiu cum se adera la un fond de pensii de genul acesta. Nu este necesara semnatura mea ca participant? Intreb pentru ca am primit acasa scrisori de la tot felul de firme de administrari fonduri private, expunandu-mi cine-stie-ce, firme cu care eu nu am avut nicio legatura (cel putin directa). Ultima oara am primit o scrisoare in care mi se spunea ca am un fond deschis la o firma si ca nu am alimentat integral contul pe 2010 (asta pt ca nu am mai fost angajata). Ei bine, as vrea sa stiu ce se intampla cu conturile astea nealimentate pe motivul lipsei unui loc de munca si daca poate fi, totusi, evitata aderarea la un fond privat obligatoriu???
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 14:14, 21 Mai 2011
Daca nu ati facut nicio optiune de aderare la vreun asigurator privind cei 2% redistribuiti obligatoriu la Pilonul II, ati fost repartizata aleator (prin computer) la acel asigurator care v-a comunicat situatia contului.In cazul unui nou contract de munca, noul angajator va va solicita informatii privind acest aspect.Pana atunci nu va faceti griji, daca s-au acumulat sume, acestea vor ramane in asteptarea reluarii cotizarii, pana la varsta de pensionare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Mai 2011
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie privata obligatorie Costin85 Costin85 Buna ziua poate ma ajuta si pe mine cineva pt ca am o nelamurire .Tatal meu in varsta de 53 de ani a primit acasa o scrisoare privind activul personal lla ... (vezi toată discuția)
Pensie privata TeodoraR TeodoraR Buna ziua, ma adresez dumnevoastra cu o intrebare legata de pensia privata. Din ce venituri se face retragerea pentru pensia privata? Am primit o scrisoare ... (vezi toată discuția)
Pensie privata alexiastefania alexiastefania Buna seara! Am contribuit trei ani la pilonul I de pensii private, iar in octombrie 2012 am incetat contractul de colaborare cu firma la care am lucrat.Am ... (vezi toată discuția)