avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1195 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Suspendare legala?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Suspendare legala?

Buna ziua,

Un primar care este cercetat penal poate sa emita o dispozitie pt suspendarea unui functionar public care este trimis in judecata de catre DNA pt intocmirea unei adeverinte?Aceasta adeverinta a fost semnata si de primar si de secretar. Pentru suspendare nu s-a primit nimic scris de la DNA dar fapta functionarului a aparut in presa.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 19:37, 22 Mai 2011
Raportul de serviciu se suspenda de drept in astfel de cazuri daca functionarul public este arestat preventiv, in cazul in care s-a dispus trimiterea in judecata pentru savarsirea unei infractiuni de natura celor prevazute la art. 54 lit. h) sau pe perioada cercetarii administrative, in situatia in care functionarul public care a savarsit o abatere disciplinara poate influenta cercetarea administrativa, la propunerea motivata a comisiei de disciplina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cere prefectului suspendarea din functie a unui secretar primarie pentru abuz in serviciu ? telecomanda telecomanda Speta : Un fermier solicita Fonduri Europene APIA acesta merge la primarie declara pe propria raspundere ca lucreaza un teren agricol de 4 ha.Acest fermier ... (vezi toată discuția)
Functionar public urmarit penal ciancu ciancu Aş dori sa-mi spuneţi daca un funcţionar public aflat în urmărire penala trebuie suspendat din functia publică. Cu mulţumiri (vezi toată discuția)
Suspendare din functie maria_2012 maria_2012 Buna ziua. Am o intrebare. Seful meu este cercetat de parchet pentru conflict de interese si abuz in serviciu. Poate fi suspendat din functie pe perioada ... (vezi toată discuția)