avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... deschiderea procedurii de insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

deschiderea procedurii de insolventa

Sunt parte intr-un dosar in care am cerut deschiderea procedurii insolventei pentru o societate care-mi datoreaza o suma de bani. Dosarul este din 2009 dar acum doua saptamani s-a deschis procedura insolventei. Exista un alt dosar din 2010 impotriva aceleiasi societati tot pentru deschiderea procedurii insolventei dar in care s-a incheiat si inscrierea la masa credala.
Intrebarea mea este:
1. pot merge in paralel aceste doua dosare cu acelasi obiect, cu doi administratori judiciari desemnati pentru aceeasi societate?
2. ce se intampla in acest caz cu cele doua dosare?
3. daca sunt parte in dosar este necesar sa fac cerere si pentru inscrierea la masa credala?
Cel mai recent răspuns: victoria75 , utilizator 14:09, 26 Mai 2011
Ma iertati, dar ar fi posibil :) sa faceti dvs.confuzie intre intrarea in procedura simplificata de insolventa si intrarea in procedura generala - faliment .....Reveniti cu detalii
Ultima modificare: Luni, 23 Mai 2011
actb, utilizator
Aceasta este o parte din solutia in dosarul din 2009 si cel din 2010 difera doar administratorul judiciar provizoriu.

Deschide procedura generală a insolvenţei faţă de debitoarea SC ...... Ridică debitoarei dreptul de administrare - constând în dreptul de a-şi conduce activitatea, de a-şi administra bunurile din avere şi de a dispune de acestea.
....................................................................................................................................
Să convoace, în termen de 10 de zile de la deschiderea procedurii, adunarea generală a asociaţilor debitoarei pentru desemnarea administratorului special; - să întocmească şi să depună la dosar, în termen de 20 de zile de la desemnare, raportul prevăzut la art.54 alin.1 şi 2 din Legea nr 85/2006 şi, în termen de 40 de zile de la desemnare, raportul prevăzut la art. 59 din lege.

1. pot merge in paralel aceste doua dosare cu acelasi obiect, cu doi administratori judiciari desemnati pentru aceeasi societate?
2. ce se intampla in acest caz cu cele doua dosare?
3. daca sunt parte in dosar este necesar sa fac cerere si pentru inscrierea la masa credala?

1 NU
2 cereti conexarea dosarului din 2010 la cel din 2009
3 NU
nu pot fi doua dosare in paralel pe insolventa
Doua dosare, avand acelasi obiect-insolventa, nu pot " merge" in paralel, pe rolul instantei.Este obligatorie conexarea acestora.Nu este necesar a se face cerere de inscriere la masa credala.

Alte discuții în legătură

Executare silita sau inscriere la masa credala? ddianna ddianna Buna ziua, In calitate de creditor, am obtinut o hotarare judecatoreasca executorie de drept, in ceea ce priveste un debitor impotriva caruia, intre timp s-a ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma ,va rog . discover discover Buna ziua , am sa incerc sa fiu cat mai obiectiv. Am de recuperat o creanta( am BO de la debitoare) de la o firma care tocmai si-a deschis : ... (vezi toată discuția)
Inscriere in dosar de insolventa lenu_ro lenu_ro va rog daca puteti sa ma ajutati: Am un debitor, soc. com., care are o suma ff mare de achitat. am vb cu dinsii, i-am rugat sa achite debitul... degeaba. am ... (vezi toată discuția)