avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii contributie CAS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

contributie CAS

In asteptarea incheierii unui contract care va incepe sa se realizeze peste doua luni, firma nu are posibilitatea platii salariilor si deci nici a contributiilor de asigurari sociale.
Pentru a nu exista intreruperi in contributia pentru pensie, vreau sa o platesc din resurse proprii. Cum trebuie sa procedez (ce cote trebuie platite, doar cea individuala de 10,5% sau si cea a firmei? care e modalitatea de depunere a banilor? unde trebuie sa ii depun, la casa de pensii de sector sau nu? si alte indrumari, poate am omis eu sa intreb ceva)
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 15:25, 2 Iunie 2011
Atata timp cat e in vigoare contractul de munca pe care-l aveti cu firma angajatoare, nu puteti plati separat nici o contributie.Oricum vechimea va merge.
daca rameneti angajata acelei firme, contributia trebuie platita prin firma si bene inteles si partea lor. Contabila firmei stie unde si cum trebuie sa faceti plata.
Puteti sa mergeti la casa de pensii si sa incheiati un contract de asigurare la o suma pe care o alegeti dvoastra.
Orice salariat poate cotiza suplimentar la casa de pensii daca incheie un contract de asigurare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regularizare cass pe ultimii 5 ani eva74 eva74 buna ziua, a-si dori sa intreb daca am avut intrerupere de10 luni in cartea de munca in 2007 acum in 2011 dupa ce mi s-a terminat somajul si nu mai realizez ... (vezi toată discuția)
Cas 20.8% platit de angajator influenteaza valoarea pensie? Lucian_N Lucian_N Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in privinta dilemei urmatoare: CAS 20.8% platit de angajator (pentru o persoana angajata cu carte de munca) are influenta ... (vezi toată discuția)
Asigurari pensii apeiron2 apeiron2 daca platesc contributia anuala la CAS, se ia in considerare ca vechime in campul muncii.,mai exact se considera vechime la pensie? (vezi toată discuția)