avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru CCC

sotia este eleva anul 1 la postliceala acreditata la zi este insarcinata in luna 5 trebuie sa nasca 25 sept inceputul lui octombrie Înainte de postliceala a urmat cursuri la frecventa redusa .Poate primi indemnizatie de cresterea a copilului daca anul scolar a inceput la 1 octombrie si nu se implineste 1 an de cind este eleva Contractul cu colegiul a fost semnat la jumatatea luni septembrie
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:33, 24 Mai 2011
1. Conform OUG 111/2010 sotia beneficiaza de indemnizatie pentru CCC daca in cele 12 luni premergatoare nasterii este in una din situatiile urmatoare:
- frecventeaza, fara intrerupere, cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar sau, dupa caz, universitar si postuniversitar la nivelul studiilor universitare de masterat, organizat potrivit legii, in tara sau intr-un alt stat membru al Uniunii Europene, intr-un domeniu recunoscut de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, cu exceptia situatiei de intrerupere a cursurilor din motive medicale;
- se afla in perioada cuprinsa intre incheierea unei forme de invatamant preuniversitar si inceperea, in acelasi an calendaristic, a unei alte forme de invatamant preuniversitar, cursuri de zi, organizate potrivit legii, frecventate fara intrerupere;
- se afla in perioada de 60 de zile de la finalizarea cursurilor invatamantului obligatoriu sau, dupa caz, de la absolvirea cursurilor de zi ale invatamantului preuniversitar, universitar si postuniversitar la nivelul studiilor universitare de masterat, organizat potrivit legii, cu sau fara examen de absolvire, in vederea angajarii ori, dupa caz, trecerii in somaj, calculate incepand cu data de 1 a lunii urmatoare finalizarii studiilor.

2. Am ales din OUG 111/2010, art.2(5), acele prevederi care cred ca se potrivesc cu situatia sotiei dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului Valentina_B Valentina_B buna ziua.am si eu o intrebare privind acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului.am absolvit facultatea in iulie,la zi, si acum sunt inscrisa la ... (vezi toată discuția)
Sunt inscrisa la master, o sa nasc in aug 2010. pot beneficia de indemnizatie de crestere a copilului? mariamihaela mariamihaela buna ziua! sunt noua pe aici... si forumul este foarte interesant... as vrea sa stiu si eu dc pot lua indemnizatia pentru copil in urmatoarele conditii: - ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru ccc, mama studenta Schwarzv Schwarzv Buna ziua, sunt in ultimul an de facultate la o universitate de stat, si sunt gravida in 7 saptamani. Voi naste chiar inainte de examenul de licenta( o voi da ... (vezi toată discuția)