buna ziua. am si eu o nelamurire, va rog sa ma ajutati.fostul meu sot e plecat an spania de un an , are stabilita prin lege o pensie alimentara de 230 lei pe luna ptr cele 2 fete pe care le avem ampreuna.noi ne am despartit de 2 ani iar el nu o platit deloc pensia alimentara. de cand a plecat a mai trimis la fete bani, cand ele iau mai cerut, dar an tara o avut o mama bolnava la care ai mai trimitea bani, problema e ca toti banii ai trimitea pe numele meu, de pe un alt nume . ptr ca el nu se descurca cu limba a apelat la un vecin si bani au fost trimisi mereu de pe numele vecinului pe numele meu. vreau sa stiu dacatoti banii trimisi prin banca pot fi declarati de el ca pensie alimentara.chiar si cei care au fost trimis de fapt ptr altcineva. va multumesc mult
Atat timp cat ati acceptat banii primiti de la fostul dvs. sot (prin intermediul vecinului) si nu ati avut nici o obiectiune, puteti considera ca sotul dvs. a fost de buna-credinta si si-a respectat obligatia legala de plata a pensiei alimentare pentru cele 2 minore.
problema e ca nu toti banii au fost trimisi ptr copii,el nici macar jumate din cat ami datoreaza nu mi o trimis . o mare parte din bani au fost trimisi ptr mama lui care o fost foarte bolnava,si care nu mai e