avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE

Daca detin impreuna cu alti mostenitori o locuita de tip casa.mentionez ca in CF deja sunt mentionat in urma actului de mostenitor. cum pot iesi din indiviziune in acest caz?ma refer exlusiv la casa ca si imobil nu la bunuri mobile.
cum pot sa obtin partea mea din casa daca cel care detine majoritatea procentuala din casa refuza sa vanda imobilul unor terte persoane pentru a se imparti suma conform procentelor fiecaruia?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:01, 25 Mai 2011
Buna ziua !
In masura in care nu se gaseste o solutie amiabila , singura solutie pentru iesirea din indiviziune este o actiune judecatoreasca in acest sens . Nimeni nu poate fi obligat a ramane in indiviziune .
Scoaterea din indiviziune prin instanta. Instanta va cere o evaluare a imobilului si daca o parte va dori sa rascumpere partea celuilalt va fi obligat sa accepte. Daca nici unul nu-si permite rascumpararea partii adverse, atunci se va scoate la vanzare si banii se vor imparti proportional cu, cota fiecaruia.
Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2011
amcteam, utilizator
buna ziua.
asa cum vi s-a explicat deja in caz de neintelegere intre succesori, singura varianta ramane iesirea din indiviziune, prin instanta.
puteti cere atribuirea intregului imobil, sau daca cealalta parte detine o cota parte superioara cotei atribuite dvs., puteti cere sa vi se achite sulta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde ma pot adresa pentru o scoatere din indiviziune? stefanel123 stefanel123 In urma mostenirii sunt mostenitor a 75% dintr-un bun imobil(Apartament cu 2 camere). Celalalt mostenitor refuza vanzarea imobilului sau achitarea ... (vezi toată discuția)
Neintelegere intre frati iceparu iceparu In urma decesului parintilor am mostenit o casa la tara si teren intravilan.Declarativ amandoi vrem sa vindem dar unul pretinde un pret exagerat ce face ... (vezi toată discuția)
Vanzare parte din casa Daca o casa a fost mostenita de 3 parti iar unul din mostenitori nu vrea sa vanda cum pot ceilalti sa-si primeasca partea lor???? Stau asa blocati doar pt ca ... (vezi toată discuția)