avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cum se factureaza dauna RCA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cum se factureaza dauna RCA

Buna ziua !
AM urmatoarea problema .Pe firma am un auto care a suferit daune ..s-a devizat si sa ajuns in situatia de a face reparatia in regie prropie adica firma si-a reparat singura pagubele create de accident urmand ca firma de asiguarare sa plateasca devizul stabilit pentriu aceasta operatie.
Problema vine in momentul in care eu ar trebuie sa facturez reparatiile sau bani primiti ca despagubire RCA>
Cel mai recent răspuns: Cs B , Contabil 15:03, 25 Mai 2011
Catre asigurator o sa emiteti un deviz de lucrari. Atentie, sa treceti si manopera nu numai piesele auto; din cate stiu, exista sume aprobate de asiguratori cu privire la fiecare operatiune.
Nu trebuie sa emitet factura pt ca beneficiarul lucrarii sunteti tot dvs.
Pe baza devizului asiguratorul va va plati despagubirea. La data incasarii despagubirii o sa inregistrati suma pe venit din despagubiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire regie proprie mai mica decat decontul mauzer mauzer Am un client (prieten) care a suferit o dauna, i s-a inmanat RCA insa a dorit sa isi repare auto in regie proprie. Asa ca efectuat un deviz ... (vezi toată discuția)
Despagubire partiala luoana luoana In urma unor negocieri firma de asigurari a acceptat o suma la plata in conditiile unei reparatii in regie proprie...dupa doua saptamani m-am trezit ca mi-au ... (vezi toată discuția)
Service-ul refuza sa-mi predea autoturismul reparat andreitulea andreitulea Buna! Am nevoie de un sfat. Am un vw Polo in leasing, lovit in urma unui accident de un sofer cu polita RCA Asirom Constanta. Reparatia s-a terminat in urma cu ... (vezi toată discuția)